Η Πάτρα ξεκίνησε να φοράει τα καρναβαλικά της και οι πρώτοι μπάστακες τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα οι μπάστακες φιγουράρουν από το ύψος του παλιού σταθμού του ΟΣΕ έως το Καβούρι, κατά μήκος δηλαδή της βόρειας παραλιακής ζώνης της Πάτρας, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία.

Σημεία όπως στην πλατεία Γεωργίου, στο δημαρχείο, στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, αλλά και σε συνοικίες εκτός του κέντρου. Οπότε το καρναβάλι για την Πάτρα είναι εδώ και η παρουσία των μπαστάκων μας προϊδεάζει ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, θα γίνουν πράγματα και δράσεις, ξεκινώντας από το επόμενο Σαββατοκύριακο. 

Το Σάββατο οι δύο τελάληδες, ο Γιώργος Λογαράς και η Μαρία Αγουρίδη, ως φυσική παρουσία, θα διαλαλούν με τον γνωστό εξωστρεφή και περιπαικτικό τρόπο την έναρξη του Καρναβαλιού.

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου, που φέτος θα έχει πλήρως ανανεωμένη μορφή, σε μια λιτή εκδήλωση απόλυτα εναρμονισμένη στα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για την ώρα το σημαντικό είναι ότι οι μπάστακες ήρθαν για να μας βγάλουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας και από τη μιζέρια της πανδημίας. 

Δείτε φωτογραφίες: