Συστατικά

2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
6 φέτες ψωμί του τοστ
1 φλιτζάνι ξηροί καρποί, αλεσμένοι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
2 αβγά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. γιαούρτι
4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Σε ένα μπλέντερ, θρυμματίζεις το ψωμί. Μόλις θρυμματιστεί, προσθέτεις τους ξηρούς καρπούς και τους αλέθεις, μέχρι να γίνουν μείγμα.
Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το γιαούρτι και το αβγό. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα προσεκτικά.
Κόβεις το κοτόπουλο σε λωρίδες, αλατοπιπερώνεις καλά και προσθέτεις πάπρικα, ελαιόλαδο, ρίγανη και το λιωμένο σκόρδο.
Πανάρεις το κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα με το αβγό και μετά στο μείγμα με το ψωμί και τους ξηρούς καρπούς, προσέχοντας να απλωθεί το μείγμα σε όλη την έκταση.
Τα μεταφέρεις σε μία λαδόκολλα και από εκεί στο ταψί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Πηγή: tlife.gr