Έπιασαν "δουλειά" την επομένη των Χριστουγέννων και ως την περασμένη Πέμπτη είχαν διαρρήξει οκτώ σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα και Σπάρτης στη Λακωνία πέντε νεαροί, τρεις από τους οποίους είναι ανήλικοι και οι άλλοι δύο ηλικίας 18 και 19 χρόνων.

Σε τρία από τα σπίτια κατάφεραν να εισβάλλουν χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν όχημά τους το οποίο κατασχέθηκε και να αρπάξουν χρυσαφικά και χρήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 4.000 ευρώ, ενώ στις άλλες πέντε περιπτώσεις δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν τις πόρτες ή τα παράθυρα και έφυγαν άπρακτοι. Μάλιστα, στην τελευταία τους απόπειρα, το βράδυ της Πέμπτης σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, τους εντόπισαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και τους φόρεσαν χειροπέδες.

Κατά την προανάκριση που ακολούθησε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Σπάρτης και του αστυνομικού τμήματος Ευρώτα, εξιχνιάστηκαν οι οκτώ διαρρήξεις στις οποίες εμπλέκονται οι πέντε νεαροί, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες. Σε βάρος των γονέων των ανηλίκων σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.

Πηγή: protothema.gr