Αυστηρούς ελέγχους κάνει η αστυνομία για την τήρηση των μέτρων στα μαγαζιά της Πάτρας.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο της πόλης, στην Γεροκωστοπούλου. 

Οι αστυνομικοί έκαναν "ντου" σε γνωστό κλαμπ της πόλης, που έπαιζε μουσική, ενώ έκαναν ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας.

Λουκέτο δυο μηνών και πρόστιμο 2.000 ευρώ για τον αντικαπνιστικό νόμο επιβλήθηκαν στους υπευθύνους ενώ στο χώρο που είχε όριο 63 άτομα διαπιστώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές ότι βρίσκονταν 258 άτομα. Τρεις από αυτούς δεν διέθεταν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα,  από αστυνομικούς της ειδικής ομάδας ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίσθηκαν 258 πελάτες, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο ατόμων, ενώ οι τρεις από τους πελάτες στερούνταν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Επιπλέον, ο συλληφθείς αναπαρήγαγε μουσική από υπολογιστή συνδεδεμένο με ηχεία, ενώ είχε τοποθετήσει στα τραπέζια σταχτοδοχεία.

Σε βάρος της επιχείρησης επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς και αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για 60 ημέρες, καθώς παραβίαζε τα μέτρα για την πρόληψη ασθενειών για τέταρτη φορά, ενώ στους πελάτες βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ.