Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα γυμναστήρια στην Πάτρα, με την κρίση που έχει φέρει στον κλάδο η πανδημία να συνεχίζεται παρόλο που πλέον, μετά το τέλος της καραντίνας, είναι ανοικτά.

Ωστόσο, από την μία τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, από την άλλη ο φόβος της Όμικρον έχει δημιουργήσει για ακόμα μια φορά σοβαρό θέμα, έχοντας μειώσει την κίνηση τους σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων ένα σημαντικό μέρος των πελατών τους δεν είχε κάνει το εμβόλιο. Έτσι το μπλόκο στους ανεμβολίαστους ήταν ένα πλήγμα για τις επιχειρήσεις τους.

Η Όμικρον και η έξαρση των κρουσμάτων έφεραν ακόμα ένα μεγάλο χτύπημα για τον κλάδο αφού αρκετοί από τους θαμώνες των γυμναστηρίων σταμάτησαν να πηγαίνουν, φοβούμενοι τη διασπορά.

Ακόμα και αν γνώριζαν ότι παίρνονταν τα κατάλληλα μέτρα και τηρούνταν τα πρωτόκολλα από τα γυμναστήρια στα οποία πήγαιναν. Πάνω σε αυτό είχε αναπτυχθεί μία φήμη που έλεγε ότι σε ορισμένα από τα γυμναστήρια δεν τηρούνταν τα μέτρα, φήμη που χειροτέρεψε τα πράγματα για τον κλάδο.

Το "κερασάκι" όμως στην τούρτα της κρίσης των γυμναστηρίων δεν το έβαλε ο κορωνοϊός, αλλά η κυβέρνηση με το σχέδιο που προωθεί με το πρόγραμμα «Άθληση για όλους».

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας σωματείων που να εξυπηρετούν τους αθλούμενους, σωματείων όμως άγνωστης ταυτότητας τα οποία μπορούν να δημιουργούνται από ανθρώπους μη ειδικευμένους που δεν έχουν τις αντίστοιχες γνώσεις και το πτυχίο φυσικής αγωγής.

Στην ουσία δημιουργείται ένας αθέμιτος ανταγωνισμός για τα γυμναστήρια μέσα από τη δημιουργία των σωματείων αυτών με πρόσχημα την άθληση για όλους. Σύμφωνα με ιδιοκτήτες γυμναστηρίων αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει το σχέδιο της, αυτό θα είναι και η ταφόπλακα για τον κλάδο τους.

Μαύρη εργασία

Όλη αυτή η κατάσταση με τα μέτρα κατά του ιού και τον φόβο της Όμικρον, έχει καλλιεργήσει το έδαφος στη "μαύρη" εργασία που στον χώρο της γυμναστικής έχει να κάνει με τα ραντεβού στο σπίτι ή σε άλλους χώρους εκτός γυμναστηρίων.

Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων ζητούν από το κράτος την προάσπιση του επαγγέλματος τους, αλλά και την υλική στήριξη για όλη αυτή τη ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στήριξη που δεν είδε ούτε κατά τη διάρκεια της καραντίνας παρόλο που ήταν από τους τελευταίους που άνοιξε, αλλά ούτε και στη συνέχεια.