Μπορεί η τελετή έναρξης να μην γίνει το άλλο Σάββατο αφού ακυρώθηκε εξαιτίας της υγειονομικής κατάστασης και της πανδημίας, όμως, σύμφωνα με κύκλους του Καρναβαλικού Οργανισμού θα γίνουν δράσεις.

Δράσεις χωρίς συνωστισμό και χωρίς να κατέβει ο κόσμος στους δρόμους. Το τι είδους δράσεις θα είναι αυτές παραμένει άγνωστο, ωστόσο, εκείνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι θα γίνει μια παρουσίαση των δράσεων αυτών μέσα στην εβδομάδα.

Από εκεί και πέρα αυτό που υπογραμμίζουν στον Καρναβαλικό Οργανισμό είναι ότι η τελετή έναρξης δεν έχει ματαιωθεί, αλλά έχει αναβληθεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εφόσον η υγειονομική κατάσταση θα καλυτερεύσει υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει.

Πάνω σε αυτό μια πιθανή ημερομηνία είναι αυτή της 12ης Φεβρουαρίου, χωρίς όμως να μπορεί να πει κανείς κάτι με σιγουριά. Όμως αυτό που αφήνουν να διαρρεύσει προς τα έξω είναι ότι υπάρχει σχέδιο, σε περίπτωση που αυτό είναι δυνατόν, να πραγματοποιηθούν κάποιες από τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Μια από αυτές εκτός της τελετής έναρξης, θα είναι και η τελετή λήξης που θα γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Δράσεις, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα γίνουν και το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, ανεξάρτητα από την πραγματοποίηση ή τη μη πραγματοποίηση των παρελάσεων.

Όπως δράσεις θα γίνουν και την Τσικνοπέμπτη με αναφορές στον Καραγκιόζη, με παραδοσιακή μουσική και δρώμενα στην Άνω πόλη. Θυμίζουμε ότι η τελετή έναρξης ήταν να γίνει στις 22 Ιανουαρίου το ερχόμενο Σάββατο με μια εκδήλωση στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων, με τη συμμετοχή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ηθοποιών, χορευτών και μουσικών και η οποία θα μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση και το διαδίκτυο, χωρίς θεατές.

Σύμφωνα όμως με την ανακοίνωση του Δήμου και του Καρναβαλικού Οργανισμού δεν έγινε καθώς συντελεστές της εκδήλωσης βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Πάντως από όλα αυτά γεννάται ένα ερωτηματικό: Μήπως βιάστηκαν κάπως για τη ακύρωσή ή την αναβολή της τελετής έναρξης; Λέμε τώρα...