Με μεγάλη μου λύπη παρατηρώ ότι η αναρχία βασιλεύει στο «βασίλειο των τυφλών» και πλέον θα αναζητηθεί ο «μονόφθαλμος».

Ειρωνικό και εριστικό το σχόλιο θα πει κάποιος.

Πιστέψτε με δεν έχω τέτοια πρόθεση.

Αντιθέτως, νιώθω πως ανάγκη όλων μας είναι να μπορέσουμε να κυκλοφορούμε στην πόλη μας χωρίς εμπόδια και χωρίς να κάνω τουλάχιστον εγώ, την καθημερινότητα μου μια επικίνδυνη αποστολή.

Ζητώ από τους αρμόδιους φορείς υπευθυνότητα και από τους καταστηματάρχες την αυτονόητη ευαισθησία.
Ας γνωρίζουν όλοι ότι η πόλη δεν τους ανήκει. Κατανοώ την πίεση του τζίρου αλλά αυτό δε μπορεί να είναι μια ζωή το επιχείρημα για να καταστρατηγείται ο κανόνας λειτουργίας της πόλης μας και ο καθένας να κάνει ότι του γουστάρει.

Γιατί υπάρχει αυτή η ανοχή;

Επίσης δεν μπορώ να αντιληφθώ την αμετροέπεια και την αδυναμία του Δημοτικού μηχανισμού αλλά και την εσφαλμένη αντίληψη πως θα πρέπει συνεχίσουμε να ζούμε με το λάθος.

Αναφέρομαι στο τεχνικά γελοίο του πεζόδρομου της Ρηγ. Φεραίου, σε σχέση με την στάθμη των πεζοδρομίων και του πεζόδρομου.

Μήπως αν βελτιωθούν αυτά τα τεχνικά θέματα σταματήσουν και τα προβλήματα, τελικά;

Η πόλη μας έχει ανάγκες αλλά και υποχρεώσεις.

Για τον λόγο αυτό καλώ Δημόσια μέσα τους καταστηματάρχες εστίασης να απομακρύνουν τα παράνομα διάφανα τεντοπετάσματα και να απελευθερώσουν τα πεζοδρόμια για τους πεζούς.

Δημόσια καλώ επίσης τον κ. Κορδά και τον κ. Πελετίδη στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος ώστε να εντάξουν μέτρο και προϋπολογισμένο τεχνικό δελτίο για να τελειώνουμε οριστικά με αυτό το τεχνικό έκτρωμα, που ονομάζεται πεζόδρομος δυο επιπέδων.

Δημόσια καλώ επίσης τον ΣΚΕΑΝΑ αλλά και τα Σωματεία των ΑμεΑ (όλων των βαθμίδων) να λάβουν υπεύθυνα κοινωνική θέση και δράση για να υλοποιηθούν τα παραπάνω, με Αποφάσεις των ΔΣ και παρακαλώ να τις κοινοποιήσουν στον Δήμαρχο Πατρέων

Δεν αφορά μόνο εμένα, μας αφορά όλους, η αδιαφορία δυσφημεί την πόλη μας.