Είναι σε κακή κατάσταση, ο άνθρωπος έχει ανάγκη από βοήθεια και αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι είναι άστεγος εδώ και πάνω από τρεις μήνες, έχοντας το ίδιο ακριβώς στέκι, εκεί στην είσοδο του ξενοίκιαστου μαγαζιού της Γούναρη, ο χώρος του οποίου έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης. 

Έχει να κάνει με το πρόβλημα αλκοολισμού που αντιμετωπίζει. Το απόγευμα της Παρασκευής είχε σηκωθεί από τον χώρο που βρίσκεται ξαπλωμένος και έχοντας στα χέρια του μία μπουκάλα, κάτι ζητούσε από τα γύρω καταστήματα.

Σύμφωνα με κάτοικους και καταστηματάρχες της γύρω περιοχής που έχουν πάει να τον βοηθήσουν, δίνοντας του φαγητό, αυτός τους το ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τόση μεγάλη ανάγκη στο να τρώει, αλλά θέλει χρήματα για να πίνει.

Ο ίδιος μπορεί να λέει ότι καμία δομή δεν έχει προσπαθήσει να τον βοηθήσει, όμως, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού, έχουν πάει αρκετές φορές, αλλά δεν θέλει να τους ακολουθήσει και να πάει να μείνει στο Κέντρο Αστέγων, στο κτίριο της Γούναρη και Μπουκαούρη.

Προφανώς γνωρίζει ότι από εκεί θα πρέπει να τον στείλουν κάποια στιγμή είτε στο πρόγραμμα «18 και άνω» στην Αθήνα, είτε σε κάποια άλλη κλειστή δομή που να είναι εξιδεικευμένη πάνω στο θέμα της απεξάρτησης από το αλκοόλ. Τέτοιες κλειστές δομές δεν υπάρχουν στην Πάτρα.

Και κάπου εδώ εντοπίζεται το πρόβλημα με τους αστέγους. Οι περισσότεροι από τους άστεγους που συναντάει κανείς στους δρόμους της Πάτρας δεν έχουν μόνο θέμα με τη στέγαση τους. Έχουν προβλήματα κυρίως με το αλκοόλ και άλλοι αντιμετωπίζουν ψυχολογικά και ψυχιατρικά θέματα.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός ακόμα και να πείσει τους ανθρώπους να πάνε στο Στέγη Αστέγων και στο κτίριο που έχει, από εκεί και πέρα δεν έχει την δυνατότητα για να τους βοηθήσει για να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα που έχουν, έτσι ώστε να επανέλθουν στο κοινωνικό σύνολο κάποια στιγμή.

Χρειάζονται δομές και θεραπευτικές μονάδες, με ειδικευμένους ανθρώπους και ειδικευμένα προγράμματα. Και αυτά πλέον στην Πάτρα δεν υπάρχουν. Όμως στην περίπτωση αυτού του ανθρώπου κάτι πρέπει να γίνει. Κάποιος να τον  βοηθήσει ουσιαστικά...