"O κος Θεοδωρόπουλος, διοικητής του ΓΝ Πατρών "Αγ. Ανδρέας", ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί την κυβερνητική οδηγία και να απαντήσει δημόσια στις καταγγελίες των ιατρών του χειρουργικού τομέα, για την άκρως επικίνδυνη για την δημόσια Υγεία, μείωση των τακτικών χειρουργείων έως και 80% στο συγκεκριμένο νοσοκομείο που καλείται να διοικήσει.

Μεταξύ άλλων, κάνοντας δημιουργική λογιστική, περιγράφει ότι η μείωση των χειρουργικών αιθουσών δεν είναι τόσο μεγάλη και παραθέτει τα νούμερα των ασθενών που χειρουργήθηκαν στο ΓΝ Πατρών τα έτη 2019, 2020 και 2021 και καταλήγει ότι η μείωση των συνολικά διενεργηθέντων χειρουργείων μεταξύ του 2019 και του 2021 ανέρχεται σε 20,62%. Ο κύριος διοικητής βέβαια αθροίζει τα τακτικά και τα έκτακτα χειρουργεία και παραλείπει να αναφέρει ότι ο αριθμός των έκτακτων χειρουργείων στην περίοδο της πανδημίας έχει πολλαπλασιαστεί γιατί οι ασθενείς προσέρχονται στα επείγοντα των νοσοκομείων με σοβαρά και βαριά χειρουργικά νοσήματα, περιμένοντας για μήνες στη λίστα αναμονής για το χειρουργείο τους και επιβαρύνοντας την έκβαση της νόσου τους.

Ο Διοικητής παραθέτοντας τα ακριβή νούμερα των ασθενών που χειρουργήθηκαν στο ΓΝ Πατρών την τελευταία τριετία, άθελα του αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την πραγματική διάσταση της κατάστασης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο Διοικητής οι χειρουργικές επεμβάσεις που διενεργήθηκαν στο ΓΝ Πατρών τα ακόλουθα έτη είναι:

2019: 7200 επεμβάσεις, 2020: 5926 επεμβάσεις, 2021: 5715 επεμβάσεις

Με δεδομένο, όπως είναι αντιληπτό, ότι η ανάγκη για χειρουργική αντιμετώπιση των ασθενειών του πληθυσμού, δεν εξαρτάται από άλλους παράγοντες όπως η επιδημία, το 2020 δεν χειρουργήθηκαν 1275 ασθενείς και το 2021 1485 ασθενείς. Δηλαδή την διετία της επιδημίας, σε ένα μόνο νοσοκομείο δεν χειρουργήθηκαν 2760 ασθενείς που θα έπρεπε να είχαν χειρουργηθεί.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν όχι πλέον για τον διοικητή του συγκεκριμένου νοσοκομείου που αποκάλυψε τα νούμερα, αλλά προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Κυβέρνηση είναι:

Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των χειρουργείων που δεν έγιναν στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας την τελευταία διετία;

Τι απέγιναν οι ασθενείς που δεν χειρουργήθηκαν;

Τα συγκεκριμένα νούμερα αποδεικνύουν ότι η εγκληματική επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μίας νόσου χωρίς αντιμετώπιση της "λοιπής νοσηρότητας" του πληθυσμού δημιουργεί συνθήκες παράλληλης επιδημίας με τεράστια ποσοστά θνητότητας.

Δημιουργείται μια μεγάλη δεξαμενή έτοιμης πελατείας για τις ιδιωτικές κλινικές για όσους έχουν την δυνατότητα ενώ οι υπόλοιποι αφήνονται στην τύχη τους" αναφέρουμε σε δήλωσή τους ο Δημήτρης Ζιαζιάς Πρόεδρος ΕΙΝΑ και ο Στέλιος Τσόχατζης Γραμματέας ΕΙΝΑ.