Την πόρτα των ανακριτικών αρχών θα περάσουν την Τετάρτη γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου μετά από μηνυτήρια αναφορά κατά πάντων που φέρεται να έκανε καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η κλήση για κατάθεση των καθηγητών Χαράλαμπου Γώγου, Μάκη Μαραγκού, Καρολίνας Ακινόσογλου κλπ για να “διερευνηθεί” τι φάρμακο δόθηκε από τον κ. Γώγο στον νευροχειρουργό Φώτη Τζωρτζίδη, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τον ιατρικό και τον επιστημονικό κόσμο.

Ο καθηγητής ο οποίος έχει εκφράσει την αντίθεση του με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και είναι μέλος διακεκριμένο του αντιεμβολιαστικού κινήματος, φέρεται να μηνύει τους γιατρούς καθώς δεν χορηγήθηκε σε όλους τους ασθενείς του νοσοκομείου με covid ένα φάρμακο που χορηγήθηκε στον νευροχειρουργό και διευθυντή στην νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρίου, Φώτη Τζωρτζίδη.

Όπως αναφέρει η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας, «ουσιαστικά έχει ασκηθεί μήνυση γιατί αυτό το φάρμακο δεν χορηγήθηκε σε όλους και δόθηκε μόνο στον κ. Τζωρτζίδη. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι αυτό συνέβη στην αρχή της πανδημίας όπου υπήρχαν πολλά πειραματικά φάρμακα τα οποία δεν στόχευαν στον ιό αλλά να στο να μειώσουν τη φλεγμονή που αυτός άφηνε.

Ο θάνατος έρχεται λόγω της υπερφλεγμονώδους αντίδρασης του σώματος. Αυτό ήταν ένα φάρμακο που φάνηκε μετά και στην πορεία ότι είχε κάποια αξία. Τότε ήταν πειραματικό φάρμακο, σε κλινική μελέτη και δεν θα μπορούσε να δοθεί σε ευρεία κλίμακα, παρότι αυτές οι κλινικές μελέτες γίνονται με συγκεκριμένες διαδικασίες και το φάρμακο δίνεται πάντα με συναίνεση του ασθενούς. Θα πρέπει να υπάρξουν κι άλλες ενδείξεις για τη χορήγησή του, δεν μπορεί να το πάρει ο καθένας. Επίσης τα φάρμακα αυτά, τα αντιικά, έχουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό επιτυχίας που φτάνει το 30%, δεν είναι πανάκεια και δεν φτάνουν αυτό το ποσοστό επιτυχίας του εμβολιασμού που φτάνει το 80%.

Δεν μπορεί κάποιος να αποδείξει ότι το φάρμακο σώζει ζωές και πρέπει να δοθεί σε όλους και το εμβόλιο βλάπτει. Είναι αντιεπιστημονική άποψη που δεν μπορεί να σταθεί φυσικά ούτε σε ένα δικαστήριο».

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Γεράσιμου Γραμματικόπουλο για το θέμα: “Δεν είμαι νομικός και δεν γνωρίζω τι προβλέπεται. Αλλά μου φαίνεται αδιανόητο να τραβολογούνται στον ανακριτή οι κεφάλες των κλινικών Covid του ΠΓΝΠ για να εξηγήσουν ότι χορήγησαν στον συνάδελφο κ.Τζωρτζιδη το tocilizumab που ΤΟΤΕ (Άνοιξη του ’20) ήταν ακόμα σε φάση δοκιμής και δεν είχε ενταχθεί στο κανονικό πρωτόκολλο θεραπείας και όχι σε όλους.

Σε δοκιμές ηταν και η υδροξυχλωροκινη που μας βγήκε άκυρη και ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ. Με ποια “λογική” θα έδιναν κάτι αδοκίμαστο σε “ολους” και πως θα εξηγούσαν κατόπιν ενδεχόμενους θανάτους και βλάβες στην υγεία τους;

Και όλα αυτά – ΟΛΑ! – είναι στοιχειά άμεσα διαθέσιμα από τα media της εποχής. Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προανακριτική διερεύνηση πριν πετάξεις στα σκουπίδια το παλιόχαρτο ενός γνωστού αντιεμβολιαστη που ακόμα φοράει δυστυχώς την ακαδημαϊκή τήβεννο παρά τις εγκληματικές επικίνδυνες βλακείες που διασπείρει οπού σταθεί και όπου βρεθεί.

Αλλά ο αντιεμβολιαστης νομίζει οτι έδωσαν το μυστικό μαντζούνι από την μαρμίτα του Πανοραμιξ. Και αυτό είναι ικανή αιτίαση για προανάκριση. Αλλά δεν είναι ικανές αιτιάσεις για προανάκριση οι επικίνδυνες ηλιθιότητες των αντιεμβολιαστων… Νόμος και τάξις. Απογοήτευση”.