Την ώρα που το σίριαλ με τη συμμετοχή (ή μη) του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό Όπεν καλά κρατεί, ένα πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται παράλληλα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε βίντεο που ανάρτησε στο Instagram, επέκρινε έντονα την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστραλίας να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς. Μια εξέλιξη που προκάλεσε την αντίδραση του τενίστα, ο οποίος με τη σειρά του προσέφυγε σε δικαστήριο.

«Εάν θέλατε να αποτρέψετε τον Νόβακ να κατακτήσει το τρόπαιο για 10η φορά γιατί δεν τον απορρίψατε αμέσως, γιατί δεν του είπατε ότι δεν μπορεί να πάρει βίζα; Γιατί τον βασανίζετε;» διερωτήθηκε ο Βούτσιτς, απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

Ο πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι -όπως είπε- η εκτελεστική εξουσία στην Αυστραλία δεν σέβεται τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας.

«Συχνά μας κάνουν μαθήματα για το κράτος δικαίου. Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν αν ένας υπουργός στη Σερβία ακύρωνε αποφάσεις δικαστών, δηλαδή έγκυρων δικαστικών οργάνων» ανέφερε ο Βούτσιτς. Ακόμη, πρόσθεσε ότι «μας έδειξαν πώς εννοούν την ανεξάρτητη δικαιοσύνη αλλά κυρίως πώς είναι μια ασήμαντη δικαιοσύνη, επειδή όλη η δύναμη βρίσκεται στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας».

Ο Αλ. Βούτσιτς επισήμανε ότι η Σερβία θα συνεχίσει να στηρίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και να αγωνίζεται για το δίκιο του. «Η Σερβία είναι στο πλευρό του Νόβακ και θα μπορέσει να σας απαντήσει κατάλληλα, συμπεριφερόμενη όμως πολύ καλύτερα από ό,τι εσείς απέναντι στο Τζόκοβιτς» διεμήνυσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του για την υπόθεση Τζόκοβιτς, λέγοντας: «Ζήτω η Σερβία! Νόβακ είμαστε μαζί σου!».

Την ίδια ώρα, το σίριαλ με τον «Νόλε» δεν λέει να τελειώσει. Και ενώ αναμένονταν οι... τίτλοι τέλους τη Δευτέρα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έφτασε πλέον Παρασκευή και ακόμη δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι ο Σέρβος (δεν) θα βρίσκεται στα κορτ της Μελβούρνης.

Τζόκοβιτς: Οι Σέρβοι «άδειασαν» τον συμπατριώτη τους σταρ

Πάντως, πριν από κάποιες ώρες, η Επιτροπή Κρίσεων που διαχειρίζεται την πανδημία στη Σερβία καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Τζόκοβιτς, ότι δεν γνώριζε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου το βράδυ.

Στη συνέντευξη Τύπου του υγειονομικού τμήματος της Επιτροπής, ο ιατρός Ζόραν Γκόικοβιτς ανέφερε ότι τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ, στέλνονται στο e-mail τη στιγμή που εκδίδονται και καταχωρίζονται.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου να σχολιάσει τη δήλωση του «Νόλε» ότι ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα για το αποτέλεσμα του τεστ, ο κ. Γκόικοβιτς απάντησε: «Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Τζόκοβιτς, δεν μπορώ εγώ να ξέρω πότε άνοιξε το email του. Αυτό που εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν θετικός στο ιό Sars Cov-2 είναι αυθεντικό και του στάλθηκε την ώρα που αναγράφεται, δηλαδή την ίδια μέρα, τις βραδινές ώρες».