Τόσο η «Λάμψη» όσο και το «Καλημέρα Ζωή» που υπέγραφε με τεράστια επιτυχία ο Νίκος Φώσκολος είχαν αγκαλιαστεί θερμά από τους τηλεθεατές. Μιλώντας στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Θάνο Ξάνθο, η ηθοποιός Καλλιόπη Ευαγγελίδου γύρισε σε εκείνη την εποχή και τη συνεργασία που είχε με τον αείμνηστο σκηνοθέτη.

Πώς ήταν η συνεργασία με τους υπόλοιπους ηθοποιούς και πώς θα χαρακτηρίζατε τον Νίκο Φώσκολο;

Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τους συναδέλφους, αλλά επρόκειτο πραγματικά για πολύ σημαντικούς ηθοποιούς και πολλούς σε αριθμό στα 8 χρόνια που δούλεψα εκεί. Είναι πάντοτε στην καρδιά μου. Έμαθα πολλά δίπλα τους, ιδιαίτερα με όσους συνεργαστήκαμε στενά, και πάντοτε θα νιώθω ευγνωμοσύνη. Ξεχωρίζω πάντοτε τον κ. Πολίτη με τον οποίο δούλεψα πολύ στενά για πολλά χρόνια, αλλά και όλους τους άλλους που επειδή είναι πάρα πολλοί δεν τους αναφέρω ονομαστικά, μήπως παραλείψω κάποιον. Ο Νίκος Φώσκολος είναι και το γνώριζα πάντα, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Ελληνικής μυθοπλασίας.

Σαν άνθρωπος ήταν οξυδερκής, συνεπής, είχε όραμα, ήθος, εύρος γνώσεων. Ήταν μαχητής, πολύ αυστηρός επαγγελματίας, ακούραστος στη δουλειά του. Ήταν πρωτοπόρος. Ήταν γενναιόδωρος. Δημιούργησε ευκαιρίες, θέσεις εργασίας για εκατοντάδες ανθρώπους. Δεν ζητούσε ανταλλάγματα πέραν της δουλειάς και της αφοσίωσης στη δουλειά. Τουλάχιστον αυτή ήταν η δική μου εμπειρία από εκείνον. Μου έδωσε γενναιόδωρα μια μεγάλη ευκαιρία, χαιρόταν με τη δουλειά μου, έκανα καλά αυτό που περίμενε από εμένα στη δουλειά και προόδευα. Τόσο απλά χωρίς να χρειάζεται κάτι άλλο. Δεν μου αρνήθηκε ποτέ να είμαι ο εαυτός μου. Το μόνο που δεν συμφωνήσαμε ποτέ είναι πως επειδή στο θέατρο με είχε δει με ξανθιά περούκα, πίστευε ότι ήμουν ξανθιά και βάφτηκα μελαχρινή. Για το ότι ήμουν αθεράπευτα μελαχρινή εκ γενετής, μόνο γι’ αυτό δεν κατάφερα ποτέ να τον πείσω.