Ακόμα ένα περιστατικό με χτυπημένο σκύλο, που δυστυχώς πέθανε, έρχεται στη δημοσιότητα, έπειτα από καταγγελία της Ασπασίας Χριστοπούλου, προέδρου της φιλοζωικής με την επωνυμία «Εθελοντές Αδέσποτων Ψυχών Πύργου» και εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου με την παράταξη «Δήμος Πύργου – Πρωτεύουσα Ευθύνης», που έκανε μέσω της εφ. «Πατρίς».

Στις εικόνες που εξασφάλισε η εφ. «Πατρίς» διακρίνεται ο σκύλος χτυπημένος και αβοήθητος στο οδόστρωμα, ενώ φαίνονται και οι κηλίδες αίματος, οι οποίες προέρχονται από κάποιο χτύπημα που φέρεται να δέχθηκε.

O σκύλος εντοπίστηκε εξωτερικά του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού με την Αγίου Γεωργίου, σε πολύ κακή κατάσταση, αφού ψυχορραγούσε, σύμφωνα με την κα Χριστοπούλου, που έφθασε πρώτη στο σημείο, μόλις ειδοποιήθηκε. «Ο σκύλος ήταν στον δρόμο χτυπημένος και αβοήθητος. Κανένας από τους περαστικούς δεν ενδιαφέρθηκε να κοιτάξει αν ζει ή αν πέθανε.

Καταγγέλλω τόσο την αδιαφορία των πολιτών, όσο και την αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Πύργου και πιο συγκεκριμένα του Γραφείου Προγραμματισμού, καθώς δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα για το περιστατικό, ώστε να έρθει κάποιος να μεταφέρει και να περιθάλψει το σκυλί, ωστόσο δεν απαντούσε, δεν υπήρξε καμία απάντηση στα τηλεφωνήματα που έγιναν, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν υπάλληλοι στην υπηρεσία», όπως αναφέρει η καταγγελία της προέδρου της φιλοζωικής Πύργου.

Τελικά η κα Χριστοπούλου μετέφερε με δικό της αγροτικό όχημα τον χτυπημένο σκύλο σε κτηνιατρείο της πόλης, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να ζήσει, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα της φροντίδας και της περίθαλψης των ζώων καθώς και της ευσυνειδησίας των πολιτών.