Μπορεί η Όμικρον να έχει εξαπλωθεί στην ελληνική επικράτεια και το 70% των κρουσμάτων να προέρχονται από αυτή, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, όμως τα αποτελέσματα που έρχονται από το Εργαστήριο Μοριακού Ελέγχου του Πανεπιστημίου Πατρών, δείχνουν ένα διαφορετικό σκηνικό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελέγχονται, το 90% αυτών προέρχονται από την μετάλλαξη Δέλτα και όχι από την Όμικρον. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει μία ακόμα δυνατή παρουσία στην ανοικτή κοινότητα, όσο και να έχει εξαπλωθεί η Όμικρον σε αυτή.

Οι δύο ταυτόχρονες μεταλλάξεις στην ανοικτή κοινότητα, όπως έχει επισημανθεί από τους ιατρούς και την επιστημονική κοινότητα, κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνη την κατάσταση και απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες, έτσι ώστε να μην μολυνθούν αφού δεν γνωρίζουν ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτού, αν δηλαδή περάσουν τη νόσο ελαφριά ή οδηγηθούν σε κάθε νοσοκομείο.

Το παραπάνω ισχύουν για τους εμβολιασμένους. Για τους ανεμβολίαστους ακόμα και η Όμικρον είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, κάτι που φάνηκε και από τον πρώτο θάνατο που είχαμε σε ασθενή που δεν είχε κάνει το εμβόλιο και ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα της Όμικρον.

Την ισχυρή παρουσία της Δέλτα στην περιοχή επιβεβαιώνει και ο ΕΟΔΥ που με ανακοίνωσή του τονίζει ότι το 35% των κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας είναι από τη μετάλλαξη αυτή που έχει δημιουργεί αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό και οδηγεί στα νοσοκομεία.