Η αύξηση μολύνσεων, αλλά και των νοσηλειών από κορωνοϊό στα παιδιά είναι σημαντική και αποτυπώνεται στα στοιχεία της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με αυτά από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν νοσηλευτεί στην κλινική 195 παιδιά, τη στιγμή που από την αρχή της πανδημίας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου είχαν νοσηλευτεί μόλις 160 παιδιά.

Τα νούμερα αυτά αποτυπώνουν τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει πλέον με την έξαρση και την διασπορά του ιού αφού στο τελευταίο κύμα που πέρασε, αλλά και σε αυτό που έρχεται και φέρνει η Όμικρον, ο κορωνοϊός δείχνει να επιλέγει τις παιδικές ηλικίες.

Η διαπίστωση αυτή έρχεται και μέσα  από την προσέλευση των μικρών παιδιών στα εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής. Η προσέλευση αυτή έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ από τα παιδιά που φτάνουν εκεί το 90% αυτών είναι θετικά στον κορωνοϊό.

Το θετικό βέβαια από την άλλη είναι ότι τα περισσότερα από τα περιστατικά αυτά δεν είναι σοβαρά, τα παιδιά έχουν ελαφριά συμπτώματα και επιστρέφουν στο σπίτι τους για να περάσουν τον ιό εκεί, μένοντας σε καραντίνα.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις πιο βαριές, κυρίως από την μετάλλαξη Δέλτα και όχι από την Όμικρον. Άλλωστε, σύμφωνα με τα στελέχη της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝ Πατρών από τις αρχές Δεκεμβρίου έως και σήμερα δεν υπάρχει μέρα που οι κλίνες covid να μην έχουν παιδιά.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί μία επιπλέον μεγαλύτερη πίεση για την Παιδιατρική Κλινική που έχει μεγάλη ανάγκη από ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό και με τα περιστατικά αυτά που δέχεται σε καθημερινή βάση λειτουργεί σε οριακές συνθήκες.