O υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Αλεξ Χοκ ανέτρεψε την απόφαση του Δικαστηρίου της Μελβούρνης και αποφάσισε την ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η επανακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς, μπορεί να οδηγήσει στην απέλαση του Σέρβου πρωταθλητή από τη χώρα.

Κατ' αυτό τον τρόπο αναμένεται να λήξει το σίριαλ με πρωταγωνιστή το Νο.1 του παγκόσμιου τένις και τη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Open.

«Έκανα σήμερα χρήση της εξουσίας μου, σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο, για να ακυρώσω τη βίζα του κυρίου Τζόκοβιτς, για λόγους υγείας και σωστής τάξης, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Χοκ.

«Για τη λήψη αυτής της απόφασης, έχουν εξεταστεί προσεκτικά όλα τα στοιχεία που μου παρείχαν το Υπουργείο Μετανάστευσης, η Συνοριακή Αρχή της Αυστραλίας και ο κύριος Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον, είναι δεσμευμένη να προστατεύσει τα σύνορα της Αυστραλίας, ειδικά όσον αφορά την πανδημία Covid-19», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση του υπουργού (όπως είχε κάνει μετά από την πρώτη ακύρωση), έχει όμως δικαίωμα να κάνει ένσταση και να την αμφισβητήσει.

Αν δεν το κάνει, ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τη χώρα. Αν το κάνει, όπως αναφέρουν όλες οι πηγές, ελπίζει σε ένα άμεσο αποτέλεσμα, αφού βρισκόμαστε μόλις 3 μέρες μακριά από την έναρξη του Australian Open (17/01).

Όπως αναφέρει η αυστραλιακή The Age, επικαλούμενη πηγή από το περιβάλλον του Τζόκοβιτς αποκάλυψε πως η νομική του ομάδα κινείται προς την ένσταση, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά η ακρόαση θα κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς, ελαχιστοποιώντας τη διάρκεια των γραπτών υποβολών και των προφορικών αποδείξεων.