Το σπιράλ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον πρόταση του Προέδρου της Κοινότητας Πιτίτσας, κ. Ιωάννη Αλεξόπουλου, που αφορά στην κατασκευή ενός διακοινοτικού Τουριστικού Περιπτέρου στο Παναχαϊκό, που θα προσδώσει αναπτυξιακό χαραχτήρα στην ευρύτερη περιοχή. Η ιδέα εδράζεται στο πάγιο αίτημα της τοπικής κοινότητάς για την τουριστική ανάπτυξη του όρους Παναχαϊκού που, όπως επισημαίνεται, παρουσιάζει τελευταία αυξημένη επισκεψιμότητα.

Η πρόταση γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από την πρόνοια του αυτοδιοικητικού παράγοντα της περιοχής να προσδιορίσει επακριβώς και τους τρόπους χρηματοδότησης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη συγκεκριμένη ανακοίνωση «λαμβάνοντας υπ’ όψιν την έγκριση του έργου οδοποιίας ‘’Οδός προς Παναχαΐκό Όρος’’ από Πάτρα που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’, ύψους 1.800.000€ περίπου, είμαστε διατεθειμένοι να συνεισφέρουμε μέρος του ποσού των ανταποδοτικών ωφελημάτων, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του Περιπτέρου».

Σημειώνεται πως η πρόταση κατατέθηκε στον Δήμο Πατρέων κατά τη σύσκεψη των Προέδρων Κοινοτήτων Πιτίτσας, Αργυράς και Άνω Καστριτσίου με τον Αντιδήμαρχο  Διοίκησης, Οικονομικών, Διαχείρισης Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας, Εξυπηρέτησης Πολιτών και Νομικής Υπηρεσίας και Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Διονύση Πλέσσα, με θέμα τον αναλογικό επιμερισμό των ανταποδοτικών ωφελημάτων από το Αιολικό Πάρκο. 

Επικροτούμε την πρόταση και τασσόμαστε στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών για μία δυναμική διεκδίκηση της υλοποίησής του. Η αναπτυξιακή προοπτική που εμπεριέχει η συγκεκριμένη πρόταση και η ανάγκη αξιοποίησης του τουριστικού χαρακτήρα του Παναχαϊκού είναι απόλυτα συμβατά με τη λογική και το πρόγραμμα του σπιράλ.

Χαιρόμαστε δε που τέτοιες προτάσεις έρχονται από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, μέσω των εκπροσώπων τους. Πρόκειται για την καλύτερη επιβράβευση της προεκλογικής μας απόφασης να στηρίξουμε όλες τις ανεξάρτητες τοπικές κινήσεις, καθώς, όπως αποδεικνύεται, την πραγματική γνώση και έγνοια για τον κάθε τόπο τη διαθέτουν, πράγματι, οι ανεξάρτητοι ντόπιοι δημότες.

Ευχή του σπιράλ είναι η διαμόρφωση ενός πλήρους Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Πατρέων που θα συμπεριλαμβάνει παρόμοιες τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις που θα προτείνονται από τις τοπικές κοινωνίες, μέσω των κοινοτήτων. Μένει να αποδεχτεί και η δημοτική αρχή μια τέτοια αυτοδιοικητική διαδικασία.