Η δημοτική παράταξη Πρωτεύουσα Ξανά σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η επιστολή της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου προς την Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων, με ημερομηνία 13.12.2021, έρχεται να υπογραμμίσει -για πολλοστή φορά- τις αυταπόδεικτες και διαχρονικές ευθύνες που βαρύνουν τον Δήμο Πατρέων για την κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στον Ριγανόκαμπο. 

Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι της αδράνειας του Δήμου, η απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης που δεν παραχωρεί ως οφείλει, τον χώρο στο Δήμο Πατρέων.

Ο καταυλισμός των Ρομά εκτός των άλλων, παραμένει βασική τροχοπέδη για την ανάπλαση και αξιοποίηση ενός προνομιακού χώρου που θα μπορούσε ν’ αποδοθεί στους δημότες, για δραστηριότητες αναψυχής και αθλοπαιδιών. 

Η δε δημοτική αρχή, αντί να έχει ήδη ολοκληρώσει την διαδικασία μεταστέγασης των διαμενόντων στον καταυλισμό και την αποξήλωση των παραπηγμάτων, παρακολουθεί το όλο ζήτημα από απόσταση, σαν να αφορά κάποιο άλλο Δήμο της χώρας.

Έτσι, η ατολμία της είναι διπλά επιζήμια. 

Απ’ την μια χάνεται ένας ζωτικός χώρος αναψυχής για τους δημότες και απ’ την άλλη οι Ρομά εξακολουθούν να διαβιούν σε συνθήκες που αποτελούν υγειονομική βόμβα για τους ίδιους και τους περιοίκους. Ταυτόχρονα, η έξαρση της παραβατικότητας, με αναφορά στον καταυλισμό, είναι επόμενο να έχει εντείνει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των περιοίκων. 

Ο Δήμος και ο Δήμαρχος έχουν στη διάθεσή τους τα εφόδια ώστε να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Το ερώτημα είναι αν έχουν και τη βούληση να το κάνουν.    

Κάθε καθυστέρηση στην λήψη πρωτοβουλιών από τον Δήμο, θα διευκολύνει τα σχέδια όσων έχουν στο νου τους την παραχώρηση του ζωτικού αυτού χώρου σε ιδιώτες προς αξιοποίηση και κερδοφορία. Και τότε κανείς δεν θα δικαιούται να λέει ότι δεν ήξερε.

Θα έχουμε άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την Πάτρα".