Σε μπαράζ διακοπών ρεύματος έχει προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ, σε επιχειρήσεις και σε νοικοκυριά, την τελευταία εβδομάδα.

Πρόκειται για τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις που έχουν σημειωθεί σε διαφορετικές περιοχές της Πάτρας, με σπίτια και επιχειρήσεις που δεν έχουν πια φως.

Οικογένειες, αλλά και επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση και προσπαθούν να βρουν μια άκρη για να πληρώσουν μία προκαταβολή και να τους επαναφέρουν το ρεύμα, αλλά δεν τα έχουν καταφέρει.

Δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν όπως υποστηρίζουν με την ΔΕΔΗΕ και να βρουν κάποιον υπεύθυνο. Στο μεταξύ αρκετές οχλήσεις έχει λάβει και ο Δήμος Πατρέων το τελευταίο διάστημα για τον ίδιο λόγο, με τις εν λόγω οικογένειες και τις επιχειρήσεις αυτές να ζητούν την μεσολάβηση και την βοήθεια του.

Οι περισσότερες από τις διακοπές που έχουν γίνει αφορούν λογαριασμούς που ήταν κοντά στα 1.000 ευρώ και με την αύξηση της τιμής στην κατανάλωση ρεύματος το νούμερο αυτό απογειώθηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα ποσά του προεξοφλητικού λογαριασμού έφτασαν αρκετά φουσκωμένα σε πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πλέον έχουν σοβαρό πρόβλημα στο να ανταποκριθούν.

Πάντως, σε όσα νοικοκυριά έχει ήδη διακοπεί το ρεύμα (πάνω από 150 οικογένειες ζουν το τελευταίο διάστημα χωρίς φως και θέρμανση), με την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, υπάρχει πια σοβαρό ζήτημα.