Μιλώντας στην εφημερίδα «Daily Mail», ο Ερίκ Καντονά έστειλε το δικό του αυστηρό μήνυμα, ξεσπώντας κατά των διοργανωτών του Κατάρ.

Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ανέφερε ότι διοργανώσεις όπως αυτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου πρέπει να γίνονται αφορμή, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί, να αφυπνιστεί και να κινητοποιηθεί.

Όμως σύμφωνα με τον ίδιο, στην περίπτωση του ερχόμενου Μουντιάλ στο Κατάρ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς τα πάντα γίνονται για το χρήμα.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν με νοιάζει καθόλου το Μουντιάλ αυτό. Δεν είναι πραγματικό Μουντιάλ για εμένα. Το Κατάρ δεν είναι μια ποδοσφαιρική χώρα. Δεν είμαι εναντίον της ιδέας να φιλοξενηθεί αυτή η διοργάνωση σε μια χώρα που μπορεί να προωθηθεί και να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο, όπως συνέβη σε προηγούμενες δεκαετίες με τις ΗΠΑ και με τη Νότια Αφρική.

Στο Κατάρ δεν υπάρχει τίποτα, μόνο το χρήμα. Όλα γίνονται για τα λεφτά. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν και συμπεριφέρονται στους ανθρώπους που συμμετείχαν στην κατασκευή των γηπέδων είναι φρικτός. Τόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Και εμείς θα πάμε να γιορτάσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καντονά και πρόσθεσε:

«Εγώ δεν θα το παρακολουθήσω. Καταλαβαίνω ότι το ποδόσφαιρο είναι και μπίζνες, αλλά πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο μέρος δεν θα έπρεπε να δοθεί αυτή η ευκαιρία».