Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν και στην τοπική αγορά της Πάτρας από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, με τους εμπόρους να έχουν βάλει τις νέες τιμές στις βιτρίνες τους και στα ράφια τους, ελπίζοντας ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί.

Οι μέχρι τώρα όμως ενδείξεις μέσα από τις δύο αυτές πρώτες ημέρες των εκπτώσεων δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Η υποτονική κίνηση των ημερών των γιορτών έγινε σχεδόν μηδενική και η αγορά αντί να ζωηρέψει κάπως με τις καλύτερες τιμές στις βιτρίνες να ερημώσει.

«Ο κόσμος φοβάται. Η έξαρση των κρουσμάτων και η υγειονομική κατάσταση έχει επηρεάσει την αγορά και αυτό έχει φανεί μέχρι ώρας από τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων» σχολιάζει σχετικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Οι τιμές των εκπτώσεων στα μαγαζιά πάντως είναι αρκετά συμφέρουσες. Ξεκινούν από 20% και φτάνουν έως και το 50%, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πτώση των τιμών να παίζει η ένδυση και τα υποδήματα και στη συνέχεια να ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα. 

Στήριξη στις τοπικές επιχειρήσεις

Η αγορά πάντως παρά τα αρνητικά δείγματα που έχουν αφήσει αυτές οι πρώτες ημέρες των εκπτώσεων, ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

Τα μαγαζιά και η τοπική οικονομία της πόλης έχουν ανάγκη από τη στήριξη του καταναλωτικού κοινού, με τους επαγγελματίες να ζητούν από τους Πατρινούς να τα επιλέξουν για τις αγορές τους.

Κάνοντας μία βόλτα κάποιος στη αγορά της πόλης μπορεί να βρει αρκετές ευκαιρίες, σε συμφέρουσες τιμές, αλλά και σε ποιότητα ειδών που δύσκολα θα ξαναβρεί σε άλλη περίοδο του χρόνου.

Προσοχή στην έρευνα αγοράς

Ωστόσο, ο κόσμος θα πρέπει κατά την έρευνα αγοράς του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, αφού υπάρχουν τιμές που μπορεί να τον ξεγελάσουν και να καταλήξει σε λανθασμένες επιλογές.

Το βασικό ζήτημα βέβαια και το πιο επίκαιρο, κάτω από τις συνθήκες που ζούμε, είναι τι αι αν του περισσεύει να αγοράσει κάτι, με όλη αυτή την ακρίβεια που υπάρχει γύρω μας σε ενέργεια και σε τρόφιμα.