Με μεγάλη ανταπόκριση από τους γονείς και τα παιδιά συνεχίζονται τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στις παιδικές ηλικίες των 5 με 11 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι ώρας έχουν γίνει πάνω από 1.600 εμβόλια στην Αχαΐα στο σύνολο τους από την στιγμή που άνοιξε το πράσινο φως από το υπουργείο.

Οι εμβολιαστικές γραμμές για παιδιά στην Αχαΐα από μία ου ήταν αρχικά έχουν γίνει τρεις. Οι δύο γραμμές του Καραμανδανείου (η δεύτερη ξεκίνησε από τις 7 Ιανουαρίου και μετά), η γραμμή του Κέντρου Υγείας του Βόρειου Τομέα στην Γούναρη και το εμβολιαστικό κέντρο στο Αίγιο.

Το ενδιαφέρον των γονέων για να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά τους παραμένει μεγάλο, έχοντας διώξει πλέον τις όποιες αναστολές είχαν, ειδικότερα από τη στιγμή που μπήκε στην καθημερινότητα μας η Όμικρον.

Το μεγάλο βάρος των εμβολίων για αυτή την ηλικία έχει σηκώσει μέχρι ώρας το Καραμανδάνειο που έχει κάνει περισσότερα από 800 εμβόλια και συνεχίζει, ενώ και στην Γούναρη εμβολιάζονται σε καθημερινή βάση γύρω στα 40 με 50 παιδιά.

Αυτό που μένει να γίνει για να ανοίξει ακόμα περισσότερο η διαδικασία είναι να μπουν στην εμβολιαστική διαδικασία και οι παιδίατροι του ιδιωτικού τομέα, με το ενδιαφέρον για την ώρα να είναι ισχνό, αφού υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες που δεν έχουν ακόμα ξεπεραστεί.

Δεκάδες τα προγραμματισμένα ραντεβού

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα εμβόλια που γίνονται για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι με δύο δόσεις (μισές σε σύγκριση με αυτά που κάνουν οι ενήλικες), ενώ δεν έχουν καταγραφεί παρενέργειες και συμπτώματα.

Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο έχουν την ευκαιρία να θωρακιστούν απέναντι στον ιό, με τους γονείς να τα στέλνουν στα σχολεία έχοντας μετριάσει τους φόβους τους για την Όμικρον, στην πιθανότητα που τα παιδιά τους γυρίζοντας από εκεί να έχουν μολυνθεί.

Για αυτό και τα προγραμματισμένα ραντεβού πλέον που κλείνονται είναι αρκετά, με τους γονείς που θέλουν να κλείσουν το εμβόλιο για το παιδί τους αυτή την χρονική περίοδο να κατορθώνουν να βρίσκουν για την πρώτη δόση από τις αρχές του επόμενου μήνα και μετά.