Η Ώρα Πατρών σε ανακοίνωσή της  για την αναβολή της τελετής έναρξης αναφέρει:

Σε μία δύσκολη περίοδο για την κοινωνία, με την πανδημία να καλπάζει, την ακρίβεια, την ανεργία και τη φτώχεια να έχει εισβάλει σε όλα τα νοικοκυριά, η δημοτική αρχή δια της προέδρου της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, καταστρέφει ότι πιο πολύτιμο και σημαντικό πολιτιστικά, οικονομικά και κοινωνικά διαθέτει η πόλη. Γιατί ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να το διαχειριστεί.

Μετά το φιάσκο της περσινής τελετής έναρξης και το τεράστιο κόστος (200.000€) με απευθείας αναθέσεις για ένα καρναβάλι που δεν έγινε, το Δ.Σ. παραμονές πρωτοχρονιάς ενέκρινε και πάλι 40.000€ για την τελετή έναρξης που προγραμματιζόταν να πραγματοποιηθεί τις μέρες με την μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Επισημάναμε με ένταση, ότι όποιος υποστηρίζει αυτή την πρόταση αρνείται την πραγματικότητα, δεν αντιλαμβάνεται ότι τίποτα από όσα προτείνονται δεν πρόκειται να γίνουν και ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ την εισήγηση. Υποστηρίξαμε ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι ανάδειξης του Καρναβαλιού μας με τις υπάρχουσες συνθήκες και φυσικά πάντα με απόλυτη συνεργασία με τα πληρώματα και τους καρναβαλιστές. Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά οι εξελίξεις μας δικαίωσαν.

Αξίζει να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Καρναβαλιού της Πάτρας δεν λειτουργεί η καρναβαλική – γνωμοδοτική επιτροπή και η τελετή έναρξης προτάθηκε από....παράταξη την Λαϊκή Συσπείρωση, για να σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ερήμην των καρναβαλιστών και των φορέων, στα Παλαιά Σφαγεία...

Η παράταξη μας έγκαιρα, αμέσως μετά την ακύρωση των εκδηλώσεων του 2020 και με βάση την έξαρση της πανδημίας, είχε προτείνει σειρά ενεργειών ώστε να μην χάσουμε άλλο χρόνο.

Συγκεκριμένα:

1. Διενέργεια διαδικτυακής ημερίδας με την συμμετοχή των φορέων της πόλης και των καρναβαλιστών, ώστε να γίνει σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση για το ΤΩΡΑ και το ΜΕΤΑ τον COVID-19 Καρναβάλι. .

2. Υποστήριξη του καρναβαλικού συνεργείου , το οποίο έχει πλήρως διαλυθεί .

3. Τα χρήματα που αλόγιστα δαπανήθηκαν σε ανούσιες «εκδηλώσεις» το 2021 να κατευθυνθούν στην δημιουργία υποδομών για την στέγαση των πληρωμάτων .

4. Πρωτοβουλία δημιουργίας δικτύου καρναβαλικών πόλεων ώστε να δημιουργηθεί η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και κοινών δράσεων για την περίοδο της πανδημίας και όχι μόνο

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΤΕ.

Επισημάναμε την αντιεπιστημονική προκήρυξη διαγωνισμού για την δημιουργία του καρναβαλικού πάρκου δίπλα στα σφαγεία. Ο διαγωνισμός κατέληξε άγονος.

Θα είχε ενδιαφέρον να παρουσιάσετε στους πατρινούς τα αποτελέσματα της περίφημης διεπιστημονικής επιτροπής για τον χώρο των Σφαγείων, που φαντάζουν έρημα και κάθε άλλο παρά παραπέμπουν σε «σπίτι» του Καρναβαλιού.

Παράλληλα υποκριτικά συμπαραστέκεστε και συμμετέχετε στις κινητοποιήσεις του κόσμου των τεχνών και του πολιτισμού που πλήττονται από την ανεργία όταν μοιράζεται τα χρήματα των Πατρινών αδιαφανώς με απευθείας «τριγωνικές» αναθέσεις ευνοιοκρατίας.
Από μεγάλο πολιτιστικό, κοινωνικό, οικονομικό γεγονός για την πόλη το μετέτρεψαν σε καρναβάλι με σημαία ευκαιρίας....