Ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Μεθάνων με συνδιοργανωτές την εταιρεία Saronic Outdoor Activities, το Saronic Triathlon Club και μεγάλο υποστηρικτή το Volcanotrails.gr ανακοινώνουν τον 1ο Ορεινό Αγώνα αναψυχής “Methana Volcano Challenge” ο οποίος θα διεξαχθεί το διήμερο 12 και 13 Μαρτίου 2022.

Trail Running 25 χλμ
Trail Running 12,5 χλμ
Fun Run 5,3 χλμ

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 12 & 13/03/2022

Tόπος διεξαγωγής: Μέθανα, Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων

Σάββατο 12.03.2022

Αγώνας Δρόμου 5,3 χλμ (Fun RUN 5.3 Km) – Εκκίνηση 16:30

Κυριακή 13.03.2022

Ορεινός Αγώνας 25 χλμ (Trail Run 25 Km) – Εκκίνηση: 10:00
Ορεινός Αγώνας 12.5 χλμ (Trail Run 12.5 Km) – Εκκίνηση: 10:30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ 5,3 χλμ. “FUN RUN 5.3 Km”

Εκκίνηση: 16:30

Πληροφορίες διαδρομής: Η εκκίνηση του αγώνα των 5,3 χλμ θα πραγματοποιηθεί μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού των Μεθάνων με φορά προς την Παραλία Λιμνιώνας.
Οι δρομείς καλούνται να κινηθούν στον παραλιακό δρόμο (Ακτή Σαρωνικού) με πορεία την Παραλία Λιμνιώνα.
Φτάνοντας στην παραλία Λιμνιώνα οι δρομείς θα έχουν διανύσει τα πρώτα 1600 μέτρα όπου θα κάνουν αναστροφή και θα κατευθυνθούν προς το λιμάνι πάλι από τον δρόμο που ήρθαν.
Περνώντας μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου οι δρομείς θα έχουν διανύσει τα 2500 μ του αγώνα όπου εκεί θα υπάρχει η υδροδοσία τους.
Συνεχίζοντας οι δρομείς την πορεία τους και φτάνοντας στα 3000 μέτρα (μπροστά από το ξενοδοχείο Ακτή) θα πρέπει να στρίψουν δεξιά (εθελοντής θα τους επισημαίνει την πορεία τους) στην Οδό Αλούπη.
Στο πρώτο στενό οι δρομείς θα πρέπει να στρίψουν αριστερά και να κινηθούν στην Οδό Χρ. Μαλτέζου (εθελοντής θα τους επισημαίνει την πορεία τους).
Διανύοντας όλο το μήκος της Οδού Χρ. Μαλτέζου οι δρομείς φτάνοντας στην παραλιακή οδό Ακτής Σαρωνικού θα στρίψουν αριστερά και στο πρώτο στενό δεξιά , και θα κινηθούν παράλληλα με την Μαρίνα Σκαφών και με κατεύθυνση το Νησάκι (Εκκλησία Αγίων Αναργύρων).
Οι δρομείς θα κινηθούν περιμετρικά γύρω από το Νησάκι και μετά παράλληλα με την παραλία μέχρι να ξαναμπούν στην Ακτή Σαρωνικού με κατεύθυνση τον τερματισμό.
Φτάνοντας στην είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού οι δρομείς θα πρέπει να στρίψουν δεξιά ώστε να περάσουν την Αψίδα Τερματισμού.
Η διαδρομή πρόκειται για ασφάλτινο τερέν, σε όλο το μήκος της διαδρομής των 5,3 χλμ.

Υψομετρικά προφίλ: Στον εν λόγω αγώνα, υπάρχει μηδενικό υψομετρικό προφίλ, καθώς όλος ο αγώνας διεξάγεται στο ύψος της επιφάνειας της θάλασσας.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους – όπως καταλαβαίνετε συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών Λυκείου – Γυμνασίου, και που έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη. Οι ανήλικοι αθλητές θα πρέπει να προσκομίσουν υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από γονέα – κηδεμόνα

Υδροδοσία: Θα υπάρχει ένα σημείο υδροδοσίας πάνω στην διαδρομή στα 2500 μ. μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης την 1 ½ ώρα – μέχρι τις 18:00.

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μίση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 16.00).

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Έπαθλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος του συγκεκριμένου αγώνα είναι 10€.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης..

Εγγραφές:

Oι εγγραφές θα ανοίξουν την 15/12/2021 και ώρα 00:01 και θα ισχύσουν μέχρι και στις 06/03/2022 τα μεσάνυχτα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ 12.5 xλμ.

Εκκίνηση: 10:30

Πληροφορίες διαδρομής: Ο ορεινός αγώνας 12.5 χλμ θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού με φορά προς την είσοδο στα Μέθανα (φορά δεξιά στον Χάρτη).
Ο τερματισμός και του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι όπως όλων μέσα στην προβλήτα του Λιμένα Μεθάνων.
Η διαδρομή του ορεινού αγώνα 12.5 χλμ κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του αποτελείται από πλιθόχτιστα μονοπάτια (κάποια από τα οποία χρονολογούνται από την Μυκηναϊκή Εποχή) και χωμάτινα μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα με στόχο την καλύτερη δυνατή σήμανση ώστε να μην χαθεί κανένας δρομέας στην προσπάθεια του και όλοι να απολαύσουν αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα.
Υπάρχουν μικρά κομμάτια της διαδρομής που οι δρομείς θα πρέπει να τρέξουν σε χωμάτινους και ασφάλτινους δρόμους. Αναλυτική περιγραφή στην ιστοσελίδα του αγώνα.

Υψομετρικά προφίλ: Ξεκινάτε από το ύψος του επιπέδου της θάλασσας και φτάνετε μέχρι τα +600 μέτρα περίπου υψόμετρο, και μετά καταλήγετε πάλι στο επίπεδο της θάλασσας όπου και τερματίζετε στο Λιμάνι των Μεθάνων. Συνολική θετική υψομετρική διαφορά 850 μ.

Ώρα διεξαγωγής: 10:30 π.μ.

Ασφάλεια αγώνα: Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη καθώς και οι ανήλικοι, υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα.

Τροφοδοσία – Υδροδοσία: Η τροφοδοσία και η υδροδοσία αναγράφεται αναλυτικά στο πλαίσιο ‘ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ & ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ’ της ιστοσελίδας..

Ιατρική – κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός στο Λιμάνι των Μεθάνων μαζί με την ύπαρξη ασθενοφόρου σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης τις 3:00 ώρες (μέχρι τις 13.30).

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09:30) όπου θα έχουν παραλάβει το πακέτο τους από την Γραμματεία του Αγώνα.

Έπαθλα και δώρα:

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο.

Έπαθλα ‘έκπληξη’ θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΩΝ:

• 15 – 19 ετών
• 20 – 29 ετών
• 30 – 39 ετών
• 40 – 49 ετών
• 50 – 59 ετών
• 60 & άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

• 15 – 19 ετών
• 20 – 29 ετών
• 30 – 39 ετών
• 40 – 49 ετών
• 50 – 59 ετών
• 60 & άνω

*** Σε περίπτωση σύμπτυξης των κατηγοριών λόγω συμμετοχών θα υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση

Οι πρώτοι της Γενικής κατηγορίας ΔΕΝ μπορούν να βραβευτούν και στην ηλικιακή κατηγορία τους.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος για τον συγκεκριμένο αγώνας είναι 15 ΕΥΡΩ.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης.

Εγγραφές:

Οι εγγραφές θα ανοίξουν την 15/12/2021 κι ώρα 00:01 και θα ισχύσουν μέχρι και στις 06/03/2022 τα μεσάνυχτα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ 25 χλμ. (ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ HARTA)

* Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 25 χλμ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ HARTA (HARTA SERIES 2022) ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΥΤΟ.

Εκκίνηση: 10:00

Πληροφορίες διαδρομής: Ο ορεινός αγώνας θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού με φορά προς την είσοδο στα Μέθανα (φορά δεξιά στον Χάρτη).
Ο τερματισμός και του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι όπως όλων μέσα στην προβλήτα του Λιμένα Μεθάνων.
Η διαδρομή του ορεινού αγώνα είναι 25 χλμ και κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του αποτελείται από πλιθόχτιστα μονοπάτια (κάποια τα οποία χρονολογούνται από την Μυκηναική Εποχή) και χωμάτινα μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα με στόχο την καλύτερη δυνατή σήμανση ώστε να μην χαθεί κανένας δρομέας στην προσπάθεια του και όλοι να απολαύσουν αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα. Υπάρχουν μικρά κομμάτια της διαδρομής που οι δρομείς θα πρέπει να τρέξουν σε χωμάτινους και ασφάλτινους δρόμους.
Αναλυτική περιγραφή στην ιστοσελίδα του αγώνα.

Υψομετρικά προφίλ: Ξεκινάτε από το ύψος του επιπέδου της θάλασσας και φτάνετε μέχρι τα +650 μέτρα υψόμετρο περίπου και μετά καταλήγετε πάλι στο επίπεδο της θάλασσας όπου και τερματίζετε στο Λιμάνι των Μεθάνων. Η θετική υψομετρική διαφορά αγγίζει τα 1700 μ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ HARTA (HARTA SERIES 2022)

Ο αγώνας των 25 χλμ (θετική υψομετρική 1700 μ) συμμετέχει επίσης στο 1ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ της HARTA (HELLENIC ADVENTURE RUNNING & TRAIL ASSOCIATION) όπου πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο του Ορεινού τρεξίματος. Οι συμμετέχοντες αθλητές των 25 χλμ συμμετέχουν αυτόματα στο πρωτάθλημα αυτό απλά με την δήλωση τους στον εν λόγω αγώνα και βαθμολογούνται ανάλογα με την επίδοση τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της HARTA στην ακόλουθη διεύθυνση: www.harta.run

Ώρα διεξαγωγής: 10:00 π.μ.

Ασφάλεια αγώνα: Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη!

Τροφοδοσία – Υδροδοσία: Η τροφοδοσία και η υδροδοσία αναγράφεται αναλυτικά στο πλαίσιο ‘ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ & ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ’ της ιστοσελίδας.

Ιατρική – κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός στο Λιμάνι των Μεθάνων μαζί με την ύπαρξη ασθενοφόρου σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Επίσης ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης τις 6:30 ώρες (μέχρι τις 16:30). Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09:00) όπου θα έχουν παραλάβει το πακέτο τους από την Γραμματεία του Αγώνα.

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο.

Έπαθλα ‘έκπληξη’ θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΩΝ:

• 18 – 29 ετών
• 30 – 39 ετών
• 40 – 49 ετών
• 50 – 59 ετών
• 60 & άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

• 18 – 29 ετών
• 30 – 39 ετών
• 40 – 49 ετών
• 50 – 59 ετών
• 60 & άνω

*** Σε περίπτωση σύμπτυξης των κατηγοριών λόγω συμμετοχών θα υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση

Οι πρώτοι της Γενικής κατηγορίας ΔΕΝ μπορούν να βραβευτούν και στην ηλικιακή κατηγορία τους.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος για τον συγκεκριμένο αγώνας είναι στα 25€.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης

Εγγραφές:

Οι εγγραφές θα ανοίξουν την 15/12/2021 και ώρα 00:01 και θα ισχύσουν μέχρι και στις 06/03/2022 τα μεσάνυχτα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο των Μεθάνων τις εξής μέρες και ώρες:

– το Σάββατο 12/03/2022 από τις 11:00-19:30

– την Κυριακή 13/03/2022 από τις 07:30 – 09:30. (Στην Εκκίνηση του Αγώνα στο Λιμάνι Μεθάνων)

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του εκάστοτε αγώνα τους μέχρι και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα που συμμετέχουν και ενώ έχουν ολοκληρώσει την παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου τους.

Αποδυτήρια – χώρος φύλαξης πραγμάτων αθλητών: Σε χώρο παράπλευρα του χώρου εκκίνησης – τερματισμού στο κέντρο του χωριού, οι δρομείς θα μπορούν να αλλάξουν, ενώ θα μπορούν με ασφάλεια να φυλάξουν τα πράγματά τους, με δική τους ευθύνη.

Μετά τον αγώνα: Μετά τον αγώνα θα προσφερθεί στους δρομείς που θα συμμετάσχουν σνακ αποκατάστασης, τοπικά εδέσματα, μπανάνες και νερά.

ΠΑΚΕΤΟ ΑΘΛΗΤΗ 25 χλμ

Αριθμό Συμμετοχής
Τσιπ Χρονομέτρησης
Τσαντάκι αγώνα
T-shirt τερματισμού
Μαντήλι λαιμού (τύπου Buff)
Μετάλλιο Τερματισμού
Αναμνηστικό Δίπλωμα (αποστολή με email)
Ενεργειακό τζελ
Τοπικά Εδέσματα
Νερά καθ όλη την διάρκεια του εκάστοτε αγώνα
Τροφοδοσία στους σταθμούς ανεφοδιασμού
Ισοτονικά ποτά καθ όλη την διάρκεια του αγώνα
Χυμό

ΠΑΚΕΤΟ ΑΘΛΗΤΗ 12.5 χλμ

Αριθμό Συμμετοχής
Τσιπ Χρονομέτρησης
Τσαντάκι αγώνα
T-shirt τερματισμού
Μετάλλιο Τερματισμού
Αναμνηστικό Δίπλωμα (αποστολή με email)
Ενεργειακό τζελ
Τοπικά Εδέσματα
Νερά καθ όλη την διάρκεια του εκάστοτε αγώνα
Τροφοδοσία στους σταθμούς ανεφοδιασμού
Ισοτονικά ποτά καθ όλη την διάρκεια του αγώνα
Χυμό

ΠΑΚΕΤΟ ΑΘΛΗΤΗ 5.3 χλμ

Αριθμό Συμμετοχής
Τσιπ Χρονομέτρησης
Μετάλλιο Τερματισμού
Αναμνηστικό Δίπλωμα (αποστολή με email)
Νερά καθ όλη την διάρκεια του εκάστοτε αγώνα
Χυμό

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Σάββατο 12/03/2022

11:00 μ.μ.: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή πακέτο αγώνα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων (παράδρομος επί της οδού Χρ. Μαλτέζου)

16:30 μ.μ.: Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5.3 χλμ (Fun RUN3 Km)

18:00 μ.μ.: Ολοκλήρωση Αγώνα Δρόμου 5.3 χλμ (Fun RUN 5.3 Km)

19:30 μ.μ.: Κλείσιμο γραμματείας

20:00 μ.μ: Τεχνική ενημέρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων

Κυριακή 13/03/2022

07:30 π.μ.: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή αγωνιστικού πακέτου στην Εκκίνηση του αγώνα.

10:00 π.μ.: Κλείσιμο γραμματείας (πακέτα αγώνα θα δίνονται μέχρι τις 9:30 για τον Αγώνα των 25 χλμ και μέχρι τις 10:00 για τον Αγώνα των 12,5 χλμ).

10:00 π.μ.: Εκκίνηση Ορεινού Αγώνα 25 χλμ. (Trail RUN 24 Km)

10:30 π.μ.: Εκκίνηση Ορεινού Αγώνα 12,5 χλμ. (Trail RUN 12,5 Km)

13:00 μ.μ.: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πρώτου δρομέα του μεγάλου αγώνα

12:30 μ.μ.: Ολοκλήρωση Ορεινού Αγώνα 12,5 χλμ

13:00 μ.μ.: Απονομές Αγώνα 12,5 χλμ

14:00 μ.μ.: Απονομές Αγώνα 25 χλμ

16:00 μ.μ.: Ολοκλήρωση Ορεινού Αγώνα 25 χλμ.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

1. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΑΠΟΔΟΧΗΣ

Με τη δήλωση συμμετοχής ο εκάστοτε αθλητής αποδέχεται τους κανόνες διεξαγωγής όλων των αγώνων του αθλητικού διημέρου Methana Volcano Challenge.
Κάθε αθλητής οφείλει να γνωρίζει και να σεβαστεί τους κανόνες που η Διοργανώτρια Αρχή έχει θέσει καθώς επίσης είναι υποχρεωμένος να υπακούει τις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα.
Επίσης κάθε αθλητής που γνωρίζει και έχει αποδεχθεί πως θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον, με δύσβατο έδαφος, έντονες ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις όποιες καιρικές συνθήκες επικρατούν στην περιοχή την ημέρα διεξαγωγής.

2. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

Όλοι οι αθλητές θα παραλάβουν αριθμό συμμετοχής και chip χρονομέτρησης. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει τον αριθμό συμμετοχής στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο. Επίσης δεν θα πρέπει να χάσει το chip χρονομέτρησης καθώς αυτό θα κατοχυρώσει την καταγραφή του χρόνου του εκάστοτε αγωνιζόμενου. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.

3. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

4. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ / ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν είναι οι εθελοντές σε κομβικά σημεία του αγώνα και μόνο για θέματα κατεύθυνσης και σωστής συνέχειας της πορείας του αθλητή. . Δεν επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Συνοδεία αθλητή θεωρείται εξωτερική υποστήριξη και τιμωρείται με αποκλεισμό του αθλητή. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

5. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ / ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας έχει οικολογικό χαρακτήρα (ECO FRIENDLY) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η απόρριψη οποιουδήποτε υλικού συσκευασίας κατά μήκος της διαδρομής. Στους σταθμούς υδροδοσίας θα υπάρχουν χάρτινα κύπελλα για την ενυδάτωση σας τα οποία δεν επιτρέπεται να απομακρυνθείτε από τον σταθμό κρατώντας απορρίμματα.

6. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Χωρίς να είναι υποχρεωτικό η Διοργάνωση συνιστά την χρήση σακιδίου με υδροδοχεία ή ασκό νερού καθώς επίσης σφυρίχτρα έκτακτης ανάγκης, κινητό τηλέφωνό και στερεά τροφή, αντιανεμικό και ελαστικό επίδεσμο. Οι παραπάνω συμβουλές αφορούν όλους τους αθλητές και των δύο αποστάσεων.

7. ΠΟΙΝΕΣ

Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:

Ρύπανση διαδρομής,
Κοψίματα διαδρομής,
Ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό τη διοργάνωσης,
Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά
Εξωτερική υποστήριξη και βοήθεια,
Μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου
Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Απώλεια αριθμού αθλητή και chip χρονομέτρησης
Οποιαδήποτε άλλη μη αποδεκτή, από την Διοργανώτρια Αρχή, συμπεριφορά.

* Η διοργάνωση συμβαδίζει με τις ποινές της HARTA. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά στο πλαίσιο της ιστοσελίδας ‘’ΠΟΙΝΕΣ HARTA SERIES 2022’’

8. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η Διοργανώτρια Αρχή κατά την διάρκεια των αγώνων επιτηρεί τις διαδρομές, όσο αυτό είναι δυνατό, με εξειδικευμένο προσωπικό (διασώστες, Σαμαρείτες, φυσιοθεραπευτές) για την αποφυγή οποιουδήποτε απρόοπτου και παρέχει ιατρική βοήθεια σε αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Πυροσβεστικό Όχημα θα βρίσκεται σε επιλεγμένο σημείο.

9. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η Διοργανώτρια Αρχή μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

10. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Η Διοργανώτρια Αρχή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

11. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στην διοργάνωση τη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση του κατά την διάρκεια του αγώνα και των απονομών για διαφημιστικούς σκοπούς.

12. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Διοργανώτρια Αρχή δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία συμμετοχής σε ορεινούς αγώνες, η κατάσταση της υγείας τους είναι άριστη και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

13. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19

Βάση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την συμμέτοχη στους αγώνες οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ή:

Πιστοποιητικό Εμβολιασμού κατά του Covid-19 ή
Τεστ PCR (μοριακό τεστ) τελευταίων 72 ωρών ή
RapidTest τελευταίων 48 ωρών ή
Πιστοποιητικό Νόσησης

Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ Self Test ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ!

Για 1η χρονιά, σας περιμένουμε στο αγωνιστικό διήμερο αναψυχής ‘’Methana Volcano Challenge’’ στην πανέμορφη χερσόνησο των Μεθάνων προκειμένου να γνωρίσουμε την φυσική ομορφιά του τόπου και την φιλοξενία των ντόπιων, αλλά το κυριότερο «να τρέξουμε στην σκιά του Ηφαιστείου».

Για εγγραφές δείτε εδώ