Δεν μπορείτε να εστιάσετε στην υγεία της καρδιάς σας χωρίς να προσέχετε τα επίπεδα της χοληστερίνης. Ενώ το σώμα σας χρειάζεται μια ορισμένη ποσότητα για την κατασκευή των κυττάρων, εάν ξεπεράσει τα επιθυμητά όρια μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις και άλλες επιπλοκές στην υγεία. Το πιο κοινό πρόβλημα που σχετίζεται με την υψηλή χοληστερίνη είναι οι φραγμένες αρτηρίες, οι οποίες, δυστυχώς, μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για την υγεία σας.

Τα καλά νέα ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν ορισμένες φυσικές διατροφικές επιλογές που μπορεί να συμβάλλουν στο καλύτερο έλεγχό της, όπως αναφέρει το vita.

Φυσικός χυμός πορτοκάλι για να «ρίξετε» την χοληστερίνη

Ο χυμός πορτοκαλιού χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα για τη γενική σας υγεία και μπορεί να παρέχει στον οργανισμό σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. «Ο 100% φυσικός χυμός πορτοκαλιού δεν περιέχει λιπαρά και νάτριο και είναι γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα» επισημαίνουν οι ειδικοί.

Τα δεδομένα έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 100% φυσικού χυμού πορτοκάλι συνδέεται με τη μείωση της ολικής χοληστερόλης, καθώς και της LDL χοληστερόλης, δηλαδή της χοληστερίνης. Επιπλέον, ο χυμός πορτοκάλι μπορεί να αυξήσει την «καλή» χοληστερόλη, την HDL.

Σύμφωνα με ανασκόπηση και μετά-ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο Phytotherapy Research διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση φυσικού χυμού πορτοκαλιού κάθε μέρα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα ολικής χοληστερόλης.

Η ανασκόπηση υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει σύνδεση μεταξύ του χυμού πορτοκαλιού και της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, ωστόσο η σύνδεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.