Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επέκταση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού, με την σύμβαση που είχε υπογραφεί την περασμένη άνοιξη να γίνεται πράξη και έργο.

Πρόκειται για την πρώτη επέκταση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού και σχετίζεται άμεσα με το έργο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου στις περιοχές της Πάτρας που δεν έχουν αποχέτευση και εξυπηρετούνται με τους βόθρους.

Η συγκεκριμένη επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού της Πάτρας αφορά τις περιοχές του Αγίου Βασιλείου, του Ρίου, των Βραχνείκων, του Μιντιλογλίου, του Μονοδεντρίου, των Ροϊτίκων, του Χατζηλιάου και του Αγίου Στέφανου Σαραβαλίου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 9.915.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2014 και αναμένεται να ολοκληρωθεί με βάση της σύμβασης που έχει υπογραφεί μέσα σε 24 μήνες.

Η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού από τη στιγμή που μεγαλώνει το αποχετευτικό δίκτυο είναι απαραίτητη αφού ο υπάρχων δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες.

Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΠ εφόσον προχωρήσουν οι εργασίες αποχέτευσης στις περιοχές της Πάτρας που εξυπηρετούνται με βόθρους, θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες δύο επεκτάσεις.

Όμως το έργο αυτό αποτελεί τουλάχιστον την αρχή μπροστά στα χρόνια προβλήματα που έχει η Πάτρα σε ότι αφορά το θέμα των υποδομών για την αποχέτευση, με ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης να εξυπηρετείται με βόθρους, ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και όχι μόνο.

Το έργο της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού και της κατασκευής αποχετευτικών δικτύων σε πολλές από τις περιοχές της Πάτρας θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωή των κατοίκων της και ταυτόχρονα θα απαλλάξει δεκάδες νοικοκυριά από τα ποσά που έδιναν για την αποχέτευση των σπιτιών τους.

Ποσό που σε πολλές περιπτώσεις έφτανε τα 200 ευρώ τον μήνα, καθώς τα νοικοκυριά στρέφονταν προς τον ιδιωτικό τομέα από τη στιγμή που τα βυτία του Δήμου δεν είχαν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο των αιτημάτων των πολιτών που ζητούσαν να τους εξυπηρετήσουν.

Τα έργα που αφορούν την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού και την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου συνεχίζονται και αρκετά από αυτά γίνονται με πόρους της ΔΕΥΑΠ.