Τρεις σημαντικές αναπλάσεις σε γειτονιές της Πάτρας είναι να προχωρήσει ο Δήμος, μέσα στο 2022, με τα τρία αυτά έργα να βρίσκονται στην τελική ευθεία και στο στάδιο της υλοποίησης τους αφού οι διαγωνισμοί έχουν ολοκληρωθεί.

Η πρώτη ανάπλαση αφορά την συνοικία των Ζαρουχλείκων και το έργο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη. Είναι ένα έργο που έχει σαν σκοπό την αναβάθμιση της γειτονιάς μέσα από παρεμβάσεις που είναι να γίνουν στους κοινόχρηστους χώρους και στις πλατείες της συνοικίας, αλλά και σε ένα μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου της.

Εκτός της ανάπλασης των Ζαρουχλείκων στην τελική ευθεία βρίσκεται και το έργο για την αναβάθμιση της συνοικίας των Προσφυγικών. Το έργο αυτό είναι μέσα από το "Α. Τρίτσης" και πριν από μερικές μέρες εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του, κοντά στα 11.000 ευρώ. 

Οι παρεμβάσεις που είναι να γίνουν στην γραφική συνοικία των Προσφυγικών θα δώσουν μία άλλη αισθητική στην γειτονιά, χωρίς όμως να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της και ταυτόχρονα θα αφορούν υποδομές που δεν υπάρχουν όπως το αποχετευτικό δίκτυο.

Η τρίτη ανάπλαση οι εργασίες της οποίας είναι να ξεκινήσουν μέσα στο 2022 αφορά την συνοικία της Γούβας. Πρόκειται για μία ακόμα συνοικία που τα τελευταία χρόνια, παρά την γραφικότητα και ιδιαιτερότητα που έχει, θεωρείται υποβαθμισμένη.


Αξίζει να αναφέρουμε πάνω στο θέμα των αναπλάσεων ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση στο Καβουκάκι, στο Βλατερό και στη συνοικία Τριτάκη. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για τις απαραίτητες παρεμβάσεις στην Κωνσταντινουπόλεως, στον χώρο όπου είναι να λειτουργήσει το open mall.

Κι φυσικά μέσα στο 2022 είναι να κορυφωθούν οι εργασίες για το πρόγραμμα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, με τις τρεις εργολαβίες, στην άνω πόλη, στην κάτω πόλη και στις τέσσερις ιστορικές σκάλες (Αγίου Νικολάου, Πατρέως, Τριών Ναυάρχων και Γεροκωστοπούλου), από τις οποίες ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη.