Πότε θα ξεκινήσει και πάλι η μουσική να ακούγεται από τα ηχεία;

Πέρα από τους μουσικούς και τους τραγουδιστές που έχουν μείνει ουσιαστικά άνεργοι από την απαγόρευση της μουσικής και το περιορισμένο ωράριο στα μαγαζιά, οι απαγορεύσεις αυτές έχουν αφήσει χωρίς εργασία και τους dj’s.

Πρόκειται για πάνω από 200 άτομα στην Πάτρα που έχουν την ενασχόληση τους αυτή είτε σαν βασικό επάγγελμα ή σαν ένα επιπλέον εισόδημα, ενώ ο αριθμός αυτός σε επίπεδο Αχαϊας είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Από τις παραμονές της πρωτοχρονιάς οι άνθρωποι αυτοί έχουν μείνει χωρίς μεροκάματο και αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Mε τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παίξουν μουσική ούτε στα νυχτερινά κέντρα που είναι κλειστά, ούτε όμως και στα καφέ, στα εστιατόρια και στα μπαρ, από τη στιγμή που μουσική δεν υπάρχει για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Έτσι χάνουν μεροκάματα οι djs’s αφού η εργασία αυτή στα μαγαζιά είναι το βασικό τους εισόδημα (σπάνια πληρώνονται ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί, παίζοντας σε σταθμούς), ενώ το σημαντικότερο από είναι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς δεν φαίνονται πουθενά.

Κατά συνέπεια δεν μπαίνουν στους ΚΑΔ για να πάρουν έστω και τα ελάχιστα χρήματα της αναστολής εργασίας. Για όλα αυτά και για άλλα πολλά οι dj’s της Πάτρας κατεβαίνουν στα Ψηλαλώνια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Θα είναι μια συγκέντρωση που θα έχει σαν στόχο εκτός από το να ακουστεί η φωνή τους, να υπάρξει μια συσπείρωση και να ενωθεί ως κλάδος, κάτι που μέχρι τώρα δεν ίσχυε. Ζητούν μάλιστα να στηρίξει την κινητοποίηση τους η εστίαση και οι εργαζόμενοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Η συγκέντρωση αυτή, σύμφωνα με σχετική αφίσα, θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 το μεσημέρι.