Ανοδική είναι η πορεία των νοσηλευομένων στις απλές κλίνες κορωνοϊού.

Στο ΠΓΝΠ λειτουργούν πλέον έξι Κλινικές Κορονοϊού στις οποίες νοσηλεύονται 104 ασθενείς. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική και 12 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονται 55 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και επτά διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Να αναφέρουμε ότι παρατηρείται μεγάλη επισκεψιμότητα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων που εφημερεύουν. Για παράδειγμα, το Σάββατο στο ΠΓΝΠ προσήλθαν 64 επιβεβαιωμένα περιστατικά και 61 ύποπτα. Από αυτά τα 22 εισήχθησαν για νοσηλεία και σε όλα τα άλλα έγινε πλήρης έλεγχος, πήραν οδηγίες και αναχώρησαν για τα σπίτια του

Στα θετικά στοιχεία πάντως προσμετράτε το γεγονός ότι δεν έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και μάλιστα δεν υπάρχει εισαγωγή ασθενούς που να έχει προσβληθεί από την μετάλλαξη «Όμικρον». Όλοι όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στα δυο νοσοκομεία έχουν προβληθεί από την μετάλλαξη «Δέλτα».

Υψηλή θετικότητα στους δειγματοληπτικούς ελέγχους με rapid test

Στο Επιμελητήριο έγιναν την Δευτέρα 338 ράπιντ τεστ εκ των οποίων τα 48 ήταν θετικά, στην Κάτω Αχαΐα 189 με 35 θετικά, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου) 135 με 30 θετικά, στα Καλάβρυτα ελήφθησαν 114 δείγματα από τα οποία τα 23 ήταν θετικά και στο Αίγιο έγιναν 188 ράπιντ τεστ με 43 θετικά.