Συστατικά

1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 κουτ. του γλυκού baking powder
2 κουτ. του γλυκού κανέλα
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 αβγό
1/3 του φλιτζανιού γάλα
2 μήλα, καλά καθαρισμένα
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε κύβους
1 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά 6 φόρμες για μάφιν.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το baking powder και την κανέλα (5 πρώτα υλικά). Ανακατεύεις προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο, τα αβγά και το γάλα. Κόβεις τα μήλα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτεις και αυτά στο μείγμα. Ανακατεύεις μέχρι να δέσει.
Περιχύνεις το μείγμα στις φόρμες μάφιν, αφήνοντας λίγο χώρο στην κορυφή.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάς τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνεις το μείγμα αυτό πάνω από τις φόρμες για μάφιν.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά και έτοιμα.

Πηγή: tlife.gr