Πολύ ουσιαστική, μεστή και δημιουργική χρονιά στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, χαρακτήρισε το έτος 2021 ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, αναφερόμενος εκτενώς στο πλήθος των έργων που δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται, καθώς και σε εκείνα που ακολουθούν την επόμενη χρονιά.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 989 Alpha Radio, ο Υφυπουργός Υποδομών ανέφερε ότι «μέσα στο 2021 μπήκαν οι βάσεις για πολύ σημαντικά έργα και το 2022 σε αρκετά θα στηθούν εργοτάξια, ενώ άλλα θα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί».

O κ. Καραγιάννης έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα – Πύργος» τονίζοντας: «Αρχές Φεβρουαρίου θα μπουν τα πρώτα εργοτάξια. Είναι ένα οδικό έργο για το οποίο στήθηκε μία μηχανή λάσπης εναντίον του Υπουργείου Υποδομών.

Εμείς, όμως, όλο αυτό το διάστημα δεν έχουμε κάνει αναφορά στο παρελθόν, γιατί η δική μας λογική είναι να κοιτάμε μπροστά, στο μέλλον».

«Δύο έργα, το ‘‘Πάτρα – Πύργος’’ και το μετρό της Θεσσαλονίκης στοιχειώθηκαν από εμμονές της προηγούμενης κυβέρνησης και τη λογική που είχε να κοιτάζει πίσω» σχολίασε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε ότι, πλέον έχουν μπει οι βάσεις και σε λιγότερο από τρία χρόνια τα πρώτα 56χλμ. θα είναι έτοιμα.

«Θα παραδώσουμε στους πολίτες έναν αυτοκινητόδρομο που θα εγγυάται την ασφάλεια, γιατί για εμάς το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι υψηλά. Μένουμε συνεπείς σε αυτά που λέμε».