Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχώρησαν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και από την ομάδα των τριών γιατρών του ιατρικού συλλόγου που έχει συσταθεί για αυτόν τον σκοπό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συντονισμός μεταξύ των εργαζομένων του προγράμματος και των γιατρών ήταν άψογος, με τις δύο πλευρές να δίνουν από κοινού τον καλύτερο τους εαυτό για να προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία για τα άτομα που έχουν κάνει τη σχετική αίτηση. 

Από την άλλη το ενδιαφέρον για να κάνουν το εμβόλιο τους από όσους δεν μπορούν για διάφορους λόγους να μετακινηθούν από το σπίτι τους και να πάνε σε ένα εμβολιαστικό κέντρο, παραμένει μεγάλο, με τα άτομα να έχουν συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού τους. 

Το πρόγραμμα αυτή τη στιγμή έχει "παγώσει" καθώς στο τέλος του χρόνου έληξε το νομοθετικό του πλαίσιο και έτσι θα χρειαστεί να πάρει μία παράταση προκειμένου να προχωρήσει η ανανέωση του και να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί στα σπίτια. 

Από την έναρξη του προγράμματος στα τέλη του καλοκαιριού μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 250 κατ’ οίκον εμβολιασμοί, με τα περισσότερα από αυτά τα εμβόλια να αφορούν την πρώτη δόση και το βασικό εμβόλιο που γίνεται να είναι το μονοδοσιακό. 

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ενισχυθεί με μία επιπλέον ομάδα γιατρών που θα αναλάβουν τις επισκέψεις στα σπίτια, έτσι ώστε να υπάρξει μία αύξηση της δεύτερης και της τρίτης δόσης που είναι απαραίτητες για τα άτομα αυτά, προκειμένου να θωρακίσουν τον οργανισμό τους από τον κορωνοϊό.

Τα περισσότερα από τα άτομα που κάνουν αίτηση για τον κατ’ οίκον εμβολισμό τους και συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό είναι κυρίως ηλικιωμένοι, άρρωστοι που είναι καθηλωμένοι στο κρεβάτι ή άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορα κινητικά προβλήματα που δεν τους επιτρέπουν την μετακίνηση τους.

Οπότε θεωρούνται ακόμα πιο ευάλωτα, καθώς σε περίπτωση που τους προσβάλει ο ιός τότε είναι σίγουρο ότι θα κινδυνέψουν.