Εννέα εκατομμύρια επισκέψεις από 188 χώρες δέχτηκαν οι επιχειρήσεις που έχουν αξιοποιήσει έως τώρα τη δυνατότητα δωρεάν προβολής στην τουριστική πύλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Τα κλικ στο e-kyklades.gr, παρουσίασαν σημαντική αύξηση 60% σε σχέση με το 2020.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το επιμελητήριο, συνολικά περισσότεροι από 790.000 μοναδικοί χρήστες εμπιστεύτηκαν μέσα στο 2021 το e-kyklades.gr για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις Κυκλάδες τόσο ως τουριστικό προορισμό, όσο και για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον νομό.

Αναλυτικά ο αριθμός των προβολών ανά κλάδο εμφανίζει την εξής εικόνα:

Διαμονή: 4,6 εκατομμύρια click, αύξηση 60%
Εστίαση: 1,6 εκατομμύριο click, αύξηση 55%
Μεταφορές: 1,2 εκατομμύρια click, αύξηση 87%
Διασκέδαση: 574.000 click, αύξηση 50%
Τοπικά προϊόντα: 555.000 click, αύξηση 40%
Δραστηριότητες: 422.000 click, αύξηση 50%
Εμπορικές επιχειρήσεις: 86.000 click

«Ένα εξαιρετικά σημαντικό ποιοτικό στοιχείο αποτελεί ο διπλασιασμός της online κινητικότητας προς τις εταιρικές ιστοσελίδες σε ποσοστό που παρουσίασε αύξηση 105% σε σχέση με το 2020! Συγκεκριμένα 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες οδηγήθηκαν από το site προβολής της επιχείρησης στο e-kyklades.gr στην εταιρική τους ιστοσελίδα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα για τα 1700 καταλύματα που προβάλλονται στην τουριστική πύλη καθώς παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις μέσω του portal. Με τον τρόπο αυτό είναι φανερό ότι το e-kyklades.gr δημιουργεί online κινητικότητα, την οποία διοχετεύει απευθείας στις επιχειρήσεις δίνοντας τους την ευκαιρία να προβάλουν περεταίρω τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους» όπως σημειώνεται.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που έχει δημιουργήσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων για τους επιχειρηματίες-μέλη του και μέσα από τη δημιουργία εταιρικής προβολής (mini website) τους παρέχει τη δυνατότητα, δωρεάν, προβολής των επιχειρήσεών τους.