Τι θα γίνει με την εστίαση και τα μαγαζιά του κλάδου; Πόσο θα διαρκέσει το άτυπο αυτό, αλλά ουσιαστικό lockdown με την απαγόρευση της μουσικής και του κλείσιμο των καταστημάτων στις 12 τα μεσάνυχτα;

Κι το κυριότερο: Πότε θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης ως αντίμετρα της όλης αυτής κατάστασης που έχει φέρει μια τόσο μεγάλη ζημιά στις επιχειρήσεις του κλάδου, βάζοντας ταυτόχρονα λουκέτο στα νυχτερινά κέντρα;

Προσοχή: Μέτρα που να αφορούν τη στήριξη των επιχειρήσεων και όχι τους εργαζόμενους. Όλα αυτά είναι ορισμένα από τα δεκάδες ερωτήματα που περιμένουν οι επαγγελματίες του κλάδου να απαντηθούν από τους αρμοδίους. Πότε θα γίνει αυτό;

Οι πληροφορίες που έχουν αποκομίσει οι επαγγελματίες λένε ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Τι είδους ανακοινώσεις θα είναι αυτές και σε ποια κατεύθυνση, κανείς δεν ξέρει.

«Όλα όσα έχουν ανακοινωθεί αφορούν τους εργαζομένους και μάλιστα τους εργαζομένους ελάχιστων καταστημάτων, με την πλειοψηφία αυτών να μένουν από έξω» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος.

Οι επιχειρήσεις με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα έχουν αποκλειστεί από κάθε μορφή στήριξης. «Ακόμα και η στήριξη για τους εργαζομένους αφορά συγκεκριμένους ΚΑΔ και όχι όλη την εστίαση.

Πολλά τα μαγαζιά μπορεί να μην έχουν άδεια νυχτερινού κέντρου όμως η οικονομική δραστηριότητα τους αφορά τις νυχτερινές και τις βραδινές ώρες.  Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους αυτούς; Τι θα γίνει με αυτές τις επιχειρήσεις;

Το ωράριο σε συνδυασμό με την απαγόρευση της μουσικής τους έχει κόψει πελάτες και έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα μαγαζιά αυτά παρόλο που είναι ανοικτά». 

Κάθετη πτώση της κίνησης σε όλα

Πράγματι από τη μία τα μέτρα από την άλλη ο φόβος της Όμικρον έχει μειώσει την κίνηση στα καταστήματα του κλάδου κάθετα, σε όλες τις μορφές του, από τα καφέ και τα εστιατόρια έως και τα μπαράκια, τσιπουράδικα και ταβέρνες που κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα. 

Κι όλο αυτό το κακό που έχει φέρει η έξαρση και η Όμικρον στην εστίαση και στην αναψυχή έρχεται για να συμπληρωθεί με το Πατρινό Καρναβάλι, με την αναβολή της τελετής έναρξης να προϊδεάζει καταστάσεις που δείχνουν ότι ο κλάδος δύσκολα θα μπορέσει να πάρει ανάσα από τη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης.

Για όλα αυτά ο ΣΚΕΑΝΑ θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις στα μέσα της εβδομάδας. Κι μιας και ο λόγος για τον ΣΚΕΑΝΑ να αναφέρουμε ότι η έξαρση, τα κρούσματα και η Όμικρον οδηγούν σε νέα αναβολή τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.