Εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους είναι από σήμερα ο πρώτος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, ο οποίος είχε καταδικαστεί με βάση την πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας σε έξι χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, έκαναν δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης του κατηγορούμενου μέχρι την εκδίκαση της κυρίας υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος εισηγήθηκε να μην αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος επειδή δεν προκύπτει κάποιος νέος λόγος από αυτούς που ο Ν. Μίχος είχε επικαλεστεί ενώπιον του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο είχε αποφασίσει την καταδίκη του.

Τι υποστηρίζει η πλευρά του
Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, Στυλιανό Γρηγορίου, ο οποίος ανέφερε ότι ο Ν. Μίχος είναι καρκινοπαθής και στη φυλακή δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία του, όπως και ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια.

Είπε, επίσης, ότι ο Ν. Μίχος είναι ο μόνος κατηγορούμενος της δίκης της Χ.Α. στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας και ότι έχει μόνιμη κατοικία και δεν είναι ύποπτος φυγής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Ν. Μίχος έχει εκτίσει (μαζί με τα ημερομίσθια στη φυλακή) ποινή 25 μηνών και 18 ημερών.