Περιοδεία στην Άνω Πόλη της Πάτρας, καθ’ όλο το μήκος της οδού Γερμανού, έκανε αντιπροσωπεία του σπιράλ το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Με αφορμή τη διανομή της εφημερίδας τους, τα μέλη της δημοτικής παράταξης επισκέφτηκαν σπίτια και καταστήματα της οδού, συνομίλησαν με κατοίκους, εμπόρους, πελάτες, θαμώνες και περαστικούς και διαμόρφωσαν άποψη για τα δημοτικά τους αιτήματα. 

"Πρόκειται για μια περιοχή με ιστορία και παράδοση, μόνο που τα ίχνη των λαμπερών εποχών του παρελθόντος της είναι κρυμμένα ανάμεσα σε πλήθος σημερινών στοιχείων που προδίδουν εγκατάλειψη και ασχήμια. Φθαρμένα ή ανύπαρκτα(!) πεζοδρόμια, επικίνδυνα κτίσματα, σημεία δύσκολης ή μηδενικής πρόσβασης, κακοτεχνίες, ακαθαρσίες, κυκλοφοριακή συμφόρηση, έργα αφημένα στη μέση. Την εικόνα συμπληρώνουν τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, τα ξενοίκιαστα καταστήματα και τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα. 

Η αντιπροσωπεία του σπιράλ έκανε αυτοψία και στα έργα ανάπλασης στην περιοχή του Παντοκράτορα. Ο Πέτρος Ψωμάς και οι συνεργάτες του έγιναν δέκτες παραπόνων για καθυστέρηση των έργων και για εργασίες "που γίνονται, ξηλώνονται και ξαναγίνονται". Δεσμεύτηκαν να αναζητήσουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους, όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα των εργασιών και για το αν οι επιβλέποντες του έργου έχουν δηλώσει ανησυχία.

Η συνολική εικόνα της οδού Γερμανού προκαλεί θλίψη. Το σπιράλ συγκέντρωσε διαμαρτυρίες, παρατηρήσεις και ιδέες, τις οποίες θα επεξεργαστεί και θα προωθήσει προς τον Δήμο Πατρέων και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Προς το παρόν απευθύνει έκκληση προς τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει τουλάχιστον για τα βασικά και αυτονόητα. Καθαριότητα, ασφάλεια, τάξη και σεβασμός είναι τα ελάχιστα που οι δημότες της περιοχής ζητούν και δικαιούνται.

Τον επικεφαλής του σπιράλ συνόδευαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Ευαγγελία Βαβαρούτα και Άκια Σταμάτη και το μέλος της παράταξης, Σεραφείμ Μπαχράς. Η επικοινωνία με τους δημότες ήταν και αυτή τη φορά ιδιαίτερα εποικοδομητική. Οι περιοδείες του σπιράλ θα συνεχιστούν και σε άλλες γειτονιές και περιοχές του Δήμου Πατρέων" αναφέρει η ανακοίνωση.