Η Ώρα Πατρών σε ανακοίνωσή της για τις δημαιρεσίες αναφέρει:

Με το σύστημα της απλής αναλογικής έγιναν οι αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019 για να έρθει αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές 7/7/19 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να καταστρατηγήσει τη λαϊκή βούληση.

Με υπερεξουσίες στην πρώτη παράταξη, στις επιτροπές ποιότητας ζωής και οικονομικής απαξίωσε τη λαϊκή βούληση και το αποτέλεσμα των εκλογών. Ήδη το ΣτΕ καταργεί ως αντισυνταγματικές μία προς μία τις διατάξεις αυτές.

Η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη με περίσσια θέληση και διάθεση εφάρμοσε τις νέες διατάξεις Θεοδωρικάκου ακόμα και εκεί, που μπορούσε να εφαρμόζει την απλή αναλογική και να συνεργαστεί σε προγραμματική βάση.

Το 2019 ψηφίσαμε για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον κ. Μελά σε ένδειξη καλής διάθεσης καί θέλησης. Απαξίωσε όμως τη σωστή δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και αποσύραμε την εμπιστοσύνη μας.

Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα ότι ο κ. Πελετιδης φλερτάρει με την κυβέρνηση, έχει υποτονίσει την αγωνιστική διεκδίκηση (υπογειοποίηση τρένου, Πατρών Πύργου, διαχείριση φράγματος σε ιδιώτη κ.α.) που είχε επιδείξει τα προηγούμενα χρόνια (πορεία στην Αθήνα κ.α.).

Αρκείται μόνο σε άσφαιρα δελτία για τα προσχήματα και την τιμή των όπλων. Η λέξη ΑΝΥΠΑΚΟΗ που ηχούσε τα προηγούμενα χρόνια μπήκε στο συρτάρι των αναμνήσεων...

Στις αρχαιρεσίες στις 9/1/22 πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Μελάς με τη στήριξη της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας και το ανταπόδοσε η δημοτική αρχή ψηφίζοντας για γενικό γραμματέα τον υποψήφιο της. Βέβαια δεν πέσαμε από τα σύννεφα οι γέφυρες που έριξε ο Υπουργός κ.Θεοδωρικάκος στο γεύμα με το Δήμαρχο, η υποδοχή του κ. Πέτσα Κυριακή στο Δημαρχείο, ούτε συμπτωματικές ούτε τυχαίες ήταν.

Έχασε την ευκαιρία η δημοτική αρχή και μαζί η πόλη να συγκροτηθεί ένα τεκμηριωμένο σχέδιο προγραμματικής συμφωνίας που θα έβγαζε την πόλη από τα αδιέξοδα, θα δημιουργούσε τάσεις προόδου και αναπτυξιακή προοπτική.

Καιροσκοπικά και μικροκομματικά εφήμερα οφέλη σε βάρος της πόλης με υπόγειες συμφωνίες.

Σας παραδίδουμε στην κρίση των πατρινών....