Η Ώρα Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η χώρα μας όπως και η παγκόσμια κοινότητα περνά περίοδο μεγάλης υγειονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας, πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και έχουν έρθει απέναντι με το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας. Το κλείσιμο των χώρων πολιτισμού, οι συνεχείς ακυρώσεις εκδηλώσεων, τα τοπικά lockdown αλλά και η έλλειψη μέτρων οικονομικής στήριξης από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Εργασίας οδηγούν τον πολιτισμό σε καταστροφή και τους εργαζόμενους σε πλήρη αφανισμό. Η κυβέρνηση όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Συμφωνούμε με τα αιτήματα των εργαζομένων προς την κυβέρνηση και συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου (Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Δ. Ε. στις 11:00 στο κτίριο της Περιφέρειας Δ.Ε. και  στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 18:30, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης).

Οφείλουμε ως Δήμος Πατρέων, παρά τις μεγάλες οικονομικές περικοπές που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ, να αποδείξουμε ότι η Πάτρα συνεχίζει να είναι μια πόλη που σέβεται και προάγει την πολιτιστική δραστηριότητα. Η δημοτική αρχή μπορεί και οφείλει με συνετή, ορθολογική διαχείριση και με πλήρη διαφάνεια, να στηρίξει ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους του πολιτισμού.

Η Ώρα Πατρών προτείνει:

Α) Διευκόλυνση και δωρεάν παραχώρηση χώρων για τυχόν εκδηλώσεις.

Β) Παροχή τεχνικής βοήθειας ώστε να διασφαλιστεί το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος για τους καλλιτέχνες.

Γ) Την πρόσκληση φορέων για επιχορήγηση των πολιτιστικών δράσεων (μουσική, χορός, θέατρο, εκθέσεις, βιβλία κ.α.) με αντικείμενο τις ιστορικές παραδόσεις της πόλης

Δ) Την δημιουργία μητρώου ευάλωτων καλλιτεχνών ώστε να υποστηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου (Βοήθεια στο Σπίτι, παροχή γευμάτων κ.α.)

Ε) Την σύσταση επιτροπής Δήμου και ανθρώπων του πολιτισμού για κατάθεση και αξιολόγηση προτάσεων.

ΣΤ) Αποζημίωση του εκπαιδευτικού προσωπικού των καλλιτεχνικών σχολών του πολιτιστικού οργανισμού και του ΔΗΠΕΘΕ για όσο διάστημα βρίσκονται σε καραντίνα λόγω ασθένειας ή έχουν κλείσει οι δομές.