Συστατικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουτ. της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη
1 1/4 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αβγά
2 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
1/3 του φλιτζανιού γάλα
Marble Syrup (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι και λιώνεις στο κέντρο το βούτυρο.
Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάς το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το baking powder. Χτυπάς συνεχόμενα.
Σε ένα δεύτερο μπολ, ενώνεις το γιαούρτι με τα αβγά.
Ενοποιείς σταδιακά τα δύο μείγματα σε ένα, ανακατεύοντας πολύ καλά παράλληλα. Όσο χτυπάς, προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο και άμα θέλεις το γάλα. Ανακατεύεις μέχρι το μείγμα σου να γίνει πηκτό.
Με ένα κουτάλι της σούπας, αδειάζεις το μείγμα σου στο τηγάνι σε στρογγυλές μερίδες. Μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν, γυρνάς τα pancakes από την άλλη μεριά και τα αφήνεις να ψηθούν ομοιόμορφα και να φουσκώσουν.
Μεταφέρεις σε ένα πιάτο με μία ξύλινη σπάτουλα και περιχύνεις σιρόπι της επιλογής σου.

Πηγή: tlife.gr