Το φιλόδοξο πλάνο του Έλον Μασκ για δορυφορικό ίντερνετ βρίσκει απέναντι του έναν απρόσμενο αντίπαλο.

Η SpaceX έχει λανσάρει το δικό της πρόγραμμα δορυφορικού ίντερνετ με την ονομασία Starlink. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε η εταιρεία περισσότεροι από 145.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν το γρήγορο ίντερνετ του Έλον Μασκ.

Σε γενικές γραμμές οι καταναλωτές είναι ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες της εταιρείας. Ωστόσο πρόσφατα κάποιοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απροσδόκητο πρόβλημα.

Για την λειτουργία του δορυφορικού ίντερνετ, οι καταναλωτές πρέπει να τοποθετήσουν ένα δορυφορικό πιάτο σε κάποιο σημείο στο εξωτερικό του σπιτιού τους. Μάλιστα αυτά τα πιάτα δημιουργούν θερμότητα με αποτέλεσμα να προσελκύουν ζώα όπως οι γάτες και τα περιστέρια που ψάχνουν τρόπο να ζεσταθούν τον χειμώνα.

«Η υπηρεσία Starlink δουλεύει μια χαρά ώσπου οι γάτες ανακαλύψουν ότι το πιάτο εκπέμπει λίγη θερμότητα τις κρύες ημέρες», έγραψε ένας χρήστης στο twitter που απαθανάτισε τέσσερες γάτες να κάθονται στο δορυφορικό του πιάτο.

Λίγο αργότερα ένας άλλος χρήστης ανέβασε μια φωτογραφία που δείχνει ένα πουλί να κάθεται στο δορυφορικό πιάτο.

Βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό αν η παρουσία των ζώων προκαλεί προβλήματα στο σήμα, ωστόσο θα μπορούσαν να δημιουργούν φθορές στον εξοπλισμό.