Την Ματίνα Παγώνη υποδέχθηκαν ο Γρηγόρης Γκουντάρας κι η Ναταλί Κάκκαβα και μίλησε για την μετάλλαξη Όμικρον αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα με τον κορωνοϊό.

«Η Όμικρον επηρεάζει τα παιδάκια και τους ανεμβολίαστους σε μεγάλες ηλικίες. Θα είναι ελάχιστοι οι ανεμβολίαστοι που δεν θα περάσουν την Όμικρον. Δυστυχώς τα μηνύματα που έχουμε είναι ότι όσο ελαφριά κι αν την περάσουν οι ανεμβολίαστοι, θα είναι πιο δύσκολα από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί. Η Όμικρον έχει ένα καλό, αφορά το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα κι όχι το κατώτερο. Είναι πολύ μεταδοτική» είπε η Ματίνα Παγώνη.

«Ελπίζουμε με τα δεδομένα που έχουμε από το εξωτερικό μέχρι τώρα (Νότια Αφρική, Ευρώπη κι Αμερική), που η Όμικρον ήταν πιο μπροστά από εμάς… Εκεί η Όμικρον κράτησε 1,5 με 2 μήνες που ήταν το peak. Μετά μειωνόταν κι ελπίζουμε ότι και στην χώρα μας μετά τις 20-22 θα έχουμε σταδιακή μείωση. Στο τέλος Φεβρουαρίου θα δούμε τα πράγματα πολύ διαφορετικά και να μπούμε σε μια άνοιξη ελευθερίας» συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.