Στην εφημερίδα On Time και τη Σίσσυ Μενεγάτου έδωσε συνέντευξη ο Πάνος Σταθακόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη και την άσχημη συμπεριφορά που είχε απέναντί του, αλλά και σε άλλους συναδέλφους.

Εσύ όλα αυτά τα χρόνια είχες δει κάτι;

Ναι μεν είχε εντάσεις, είχε έπαρση, είχε άσχημες συμπεριφορές σε πολλούς συναδέλφους στις δουλειές που έκανε –και σε εμένα προσωπικά- αλλά άλλο αυτό. Όχι πως είναι καλύτερο αυτό και το δικαιολογώ, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είναι κακοποιητική σεξουαλική συμπεριφορά.

Στεναχωρήθηκα πολύ. Πρώτον για τις συναδέλφισσες που πέρασαν ότι κατήγγειλαν, αλλά και για τον ίδιο τον Πέτρο γιατί λες “σου έχει δώσει ο θεός ένα ταλέντο, την ευλογία να είσαι από τους πρώτους, να κάνεις ρόλους, να σε αγαπάει ο κόσμος κι εσύ τι κάνεις; Είναι σαν να χτίζεις κάτι για να φτάσεις ψηλά και μετά να τα γκρεμίζεις όλα”.

Κι όσο πιο ψηλά είσαι, όταν πέφτεις τόσο μεγαλύτερο θόρυβο κάνεις. Δεν μπορώ να πω ότι δεν στεναχωρήθηκα για τον Πέτρο, παρόλο που, όπως σου είπα, είχε άσχημη συμπεριφορά απέναντι και σε εμένα, όπως και σε πάρα πολλούς συναδέλφους.

Τι εννοείς άσχημη συμπεριφορά;

Να σε κάνει να νιώθεις αμήχανα, άβολα, να φωνάζει, να βρίζει, και μάλιστα χωρίς λόγο. Θα μου πεις και λόγος να υπήρχε, είναι σωστό; Όχι. Υπάρχει ο διάλογος για να λύσεις ένα θέμα κι όχι με φωνές και να τρέμεις να πας στη δουλειά, να σφίγγεται το στομάχι σου.

Έχει τύχει μπροστά σου να βιώσεις κάτι ακραίο με συνάδελφό σου από το συγκεκριμένο πρόσωπο;

Ναι, αλλά δεν θέλω και δεν επιτρέπεται να το πω. Μιλώ όμως για κακοποιητική, αντισυναδελφική συμπεριφορά και όχι σεξουαλική. Το διευκρινίζω. Αυτό αν θέλει θα το πει το πρόσωπο που το υπέστη.