Ο κορωνοϊός έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 150.000 ανθρώπους στη Βρετανία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ένα συμβολικό όριο για μια από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία.

«Η χώρα μας έχει πληρώσει ένα φρικτό τίμημα στον κορονοϊό και σήμερα ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων έφτασε τις 150.000», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε ανάρτησή του στο Twitter. «Ο δρόμος για να εξέλθουμε από αυτή την πανδημία είναι όλοι μας να κάνουμε την ενισχυτική δόση των εμβολίων κατά της covid-19, ή την πρώτη δόση ή τη δεύτερη, αν δεν το έχουμε πράξει ακόμη», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν στη Βρετανία 313 νέοι θάνατοι λόγω της νόσου, ανεβάζοντας σε 150.057 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την αρχή της πανδημίας. Στην Ευρώπη μόνο η Ρωσία (με σχεδόν 315.000 νεκρούς) έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους από covid-19 σε απόλυτους αριθμούς.

Σε άλλη ανάρτησή του ο Τζόνσον απηύθυνε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες και τους φίλους των νεκρών, υπογραμμίζοντας πώς «κάθε ένας και όλοι αυτοί» που πέθαναν «παραμένουν μια βαθιά απώλεια για τις οικογένειες, τους φίλους και τις κοινότητες που επλήγησαν».