Σήμερα, στις 11:00 το πρωί πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής), προκειμένου να διεξαχθεί η προβλεπόμενη εκλογή των μελών του προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί δια ζώσης με όλα τα μέτρα προστασίας, δίνεται όμως και η δυνατότητα σε όσα μέλη του σώματος δεν μπορούν να παραβρεθούν, να δηλώσουν την παρουσία τους μέσω τηλεδιάσκεψης, χωρίς όμως να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών δίνει την δυνατότητα να ξεπεραστούν πιθανά εμπόδια που θέτει η υγειονομική κατάσταση και να τηρηθεί η απαιτούμενη απαρτία του σώματος, ενώ ενδεχόμενες απουσίες περιφερειακών συμβούλων δεν αναμένεται να αλλάξουν τους συσχετισμούς της ψηφοφορίας.

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να αλλάξει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο Ν. Φαρμάκης αναμένεται να προτείνει, την περιφερειακή σύμβουλο Ηλείας και δικηγόρο Αμαλιάδας Μαρία Μπίλια. Ο νυν πρόεδρος, Τάκης Παπαδόπουλος φέρεται ότι θα κληθεί ν’ αναλάβει άλλη θέση.

Αλλαγές και στον Δήμο Πατρέων

Στις 11:30 το πρωί, συνεδριάζει δια ζώσης και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, για να εκλέξει και αυτό με τη σειρά του, το Προεδρείο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και θα προεδρεύσει ο πλειοψηφών σύμβουλος Χρήστος Κορδάς. Ο δήμαρχος κρατά μέχρι την τελευταία στιγμή τα χαρτιά του κλειστά, για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία βρισκόταν ο Παναγιώτης Μελάς.