Το αδιαχώρητο σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στα φαρμακεία της Πάτρας από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για την προμήθεια των απαραίτητων self tests πριν το άνοιγμα των σχολείων της Δευτέρας.

Αυξημένη είναι η κίνηση που καταγράφεται και στα εφημερεύοντα φαρμακεία του Σαββάτου - αν και κανονικά δεν επιτρέπεται η διάθεση των tests σε ώρες εφημερίας, για να μην "μπλοκάρουν" τα φαρμακεία - με γονείς και εκπαιδευτικούς της... τελευταίας στιγμής να σπεύδουν να προμηθευτούν τα self tests που δικαιούνται.

Σήμερα το απόγευμα φράζει η πλατφόρμα για τα δωρεάν σχολικά self test. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε… Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία. Κι ο θεός βοηθός…

Πάντως στα φαρμακεία γίνεται ένας χαμός. Με τα σχολικά self test, με τα κανονικά self test, με τα δωρεάν self test, με τα προς πώληση self test. Ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος και έχει μπερδευτεί...

Φυσικά, η αυξημένη διασπορά του κορονοϊού στην Αχαΐα, λόγω της μετάλλαξης omicron, έχει αυξήσει τη ζήτηση self tests και από πολίτες που δεν εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά θέλουν να κάνουν έναν πρώτο έλεγχο για το αν έχουν εκτεθεί στην πανδημία.