Συμπληρώνονται 31 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα. Η προσπάθεια καταστολής του μαζικού εκπαιδευτικού κινήματος σε όλη την χώρα κατά του αντιδραστικού νομοσχεδίου του τότε υπουργού Παιδείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλου βρήκε τον Νίκο Τεμπονέρα χτυπημένο με λοστό στο κεφάλι από το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Καλαμπόκα. Μέσα από ένα λαϊκό ξεσηκωμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγκάστηκε να πάρει όλα τα μέτρα πίσω. Σήμερα η κυβέρνηση επωφελούμενη την πανδημία προσπαθεί να περάσει σειρά αντιδραστικών μέτρων σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και της κοινωνίας.

Παίζει με τη φωτιά ανοίγοντας τα σχολεία χωρίς τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Παράλληλα εντείνει την επίθεση με την κατάργηση του 8ώρου, των συλλογικών συμβάσεων, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, υποβαθμίζει περαιτέρω τη δημόσια υγεία.

Πιάνουμε το νήμα των μεγάλων εκείνων κινητοποιήσεων και συνεχίζουμε στα βήματα που χάραξε ο Νίκος Τεμπονέρας.

Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση και τη δημόσια υγεία, τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Η Ώρα Πατρών θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για τον Νίκο Τεμπονέρα στα σχολικά συγκροτήματα Τεμπονέρα την Κυριακή 9 Ιανουαρίου ώρα 18:00 και θα καταθέσει στεφάνι.