Αν και η πίεση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών του ΠΓΝΠ και του «Αγίου Ανδρέα» είναι αυξημένη από τα περιστατικά κορωνοϊού, αυτή δεν μεταφέρεται σε επίπεδο νοσηλειών.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη προσέλευση στα ΤΕΠ σε κάθε εφημερία. Η πίεση εκεί είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Οι πολίτες που είναι θετικοί πηγαίνουν, ελέγχονται, παίρνουν οδηγίες και επιστρέφουν στα σπίτια τους. Πιστεύω ότι η εικόνα αυτή θα συνεχιστεί για όλο το διάστημα που θα έχουμε αυτές τις μαζικές διαγνώσεις» ανέφερε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Στις Κλινικές Κορωνοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 80 ασθενείς, τρία παιδάκια στην Παιδιατρική Κλινική και 13 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Στον «Άγιο Ανδρέα» βρίσκονται 50 ασθενείς στις Κλινικές Κορωνοϊού και 7 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Rapid test

Στο Επιμελητήριο Αχαΐας την Παρασκευή διενεργήθηκαν 298 τεστ εκ των οποίων τα 32 ήταν θετικά. Στην Κάτω Αχαΐα ελήφθησαν 146 δείγματα από τα οποία τα 22 ήταν θετικά, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου) έγιναν 56 ράπιντ τεστ από τα οποία τα 24 ήταν θετικά, και στο Αίγιο έγιναν 244 με 40 θετικά.