Γράμμα αμερικανού στρατιώτη που πολέμησε στη Γερμανία, παραδόθηκε στη μητέρα του στη Μασαχουσέτη με… 76 χρόνια καθυστέρηση.

Ο λοχίας Τζον Γκόνσεϊλβς, που ήταν τότε 22 ετών, έγραψε στη μητέρα του στο Γούμπερν τον Δεκέμβριο του 1945, όταν είχε ήδη κηρυχθεί επισήμως το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με το WFXT-TV.

Η επιστολή θα παρέμενε αδιάβαστη για περισσότερα από 75 χρόνια, μέχρι που εντοπίστηκε σε ταχυδρομείο του Πίτσμπουργκ.

«Αγαπημένη μου μαμά, έλαβα κι άλλο ένα γράμμα σου σήμερα και χάρηκα που έμαθα ότι όλα είναι καλά», ανέφερε ο λοχίας. «Όσο για ‘μένα, είμαι καλά και τα πηγαίνω καλά. Όμως όσο για το φαγητό, είναι χάλια τις περισσότερες φορές».

Υπογράφει την επιστολή ως εξής: «Με αγάπη και φιλιά, ο γιος σου Τζόνι. Θα σε δω σύντομα, ελπίζω».

Ο Γκονσέιλβς πέθανε το 2015. Η μητέρα του έχει επίσης πεθάνει. Όμως το ταχυδρομείο βρήκε τη διεύθυνση της χήρας του, Αντζελίνα, με την οποία γνωρίστηκε πέντε χρόνια μετά την αποστολή του γράμματος.

Εκτός από το παμπάλαιο γράμμα, οι υπάλληλοι του ταχυδρομείου της έστειλαν και μια δική τους επιστολή, λέγοντας ότι «η παράδοση του γράμματος είχε τη μέγιστη σημασία για εμάς».

Αφότου η οικογένεια του Γκονσέιλβς έλαβε την επιστολή, κάλεσαν το ταχυδρομείο και ευχαρίστησαν τους εργαζόμενους.

«Για φαντάσου! Εβδομήντα έξι χρόνια!», είπε η Αντζελίνα στο WFXT – TV. «Απλώς δεν μπορώ να το πιστέψω. Και μόνο που βλέπω τον γραφικό του χαρακτήρα… Ήταν καταπληκτικό».

Η 89χρονη Αντζελίνα γιόρτασε για άλλη μια φορά τα Χριστούγεννα χωρίς τον σύζυγό της, όμως είπε ότι φέτος «είναι σαν να γύρισε σε εμένα, καταλαβαίνεις;»

Με πληροφορίες από Guardian