Σημαντικό προβληματισμό έχει επιφέρει στους επαγγελματίες κομμωτές και στους κουρείς που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους για τα μαγαζιά που διατηρούν, τα βαλιτσάκια που βγήκαν πάλι στο προσκήνιο.

Πρόκειται για κομμώτριες ή ακόμα και κομμωτές που μπορεί να έχουν πάρει ένα δίπλωμα ή να γνωρίζουν την τέχνη της κομμωτικής εμπειρικά, αλλά δεν φαίνονται πουθενά και παίρνουν ουσιαστικά μαύρα χρήματα.

Το πρόβλημα βέβαια σε ένα κράτος που ανθεί η "μαύρη" εργασία και την ωθεί ουσιαστικά το ίδιο με το ύφος των ασφαλιστικών εισφορών που ζητάει από τους επαγγελματίες, δεν είναι αυτό.

Το ζήτημα έχει να κάνει με τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται για τους κομμωτές και τους κουρείς, αλλά και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Το όλο φαινόμενο ήταν σε έξαρση κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όμως εμφανίστηκε και πάλι με τα τελευταία μέτρα προστασίας που ανακοινώθηκαν.

Νεαρά κορίτσια ή και λίγο μεγαλύτερα πάνε από σπίτι σε σπίτι με το βαλιτσάκι τους για να κουρέψουν και να χτενίσουν τις πελάτισσες τους που πιθανόν να είναι και ανεμβολίαστες, χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς να τηρούνται τα πρωτόκολλα και τα μέτρα.

Την ίδια στιγμή στα κομμωτήρια και στα κουρεία η μετάλλαξη Όμικρον, σε συνδυασμό με τα μέτρα έφεραν μία πτώση στην κίνηση των καταστημάτων.

Τα μαγαζιά του κλάδου δούλεψαν κάπως τις μέρες των Χριστουγέννων, αλλά τις μέρες της Πρωτοχρονιάς είχαν ελάχιστη δουλειά, με αρκετές ακυρώσεις των ραντεβού που είχαν κλείσει. Προφανώς από τη στιγμή που δεκάδες ρεβεγιόν που ήταν να γίνουν το βράδυ της παραμονής ακυρώθηκαν λόγω κρουσμάτων, Όμικρον και μέτρων.