Τι θα γίνει τελικά με το Πατρινό Καρναβάλι; Είναι ένα ερώτημα που εύκολα μπορεί να απαντηθεί μέσα από την υγειονομική πορεία και τα κρούσματα που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια.

Οι παρελάσεις είναι πλέον σχεδόν απίθανο να γίνουν, ενώ ζήτημα είναι αν τελικά και πώς θα πραγματοποιηθούν και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις της διοργάνωσης, αλλά και τα παιχνίδια του Κρυμμένου Θησαυρού.

Όλα αυτά όμως είναι υποθέσεις και εκτιμήσεις. Οι επαγγελματίες του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου, αλλά κυρίως όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, χρειάζονται σίγουρα συγκεκριμένες απαντήσεις για τη μοναδική περίοδο του έτους που βλέπουν τα καταλύματα τους στην Πάτρα να έχουν ζήτηση.

Απαντήσεις όμως που μέχρι ώρας δεν έχουν δοθεί από κανέναν επίσημο φορέα ούτε του κράτους, ούτε της πόλης. Πριν από την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον Πατρινοί που ασχολούνται με το ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης και έχουν προβάλει το ακίνητο τους σε αντίστοιχες πλατφόρμες του εξωτερικού είχαν δεχθεί ερωτήματα ακόμα και από ξένους τουρίστες που έχοντας ακούσει για το Πατρινό Καρναβάλι ενδιαφέρονταν να έρθουν στην Πάτρα.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν γνώριζαν όμως τι να τους απαντήσουν. Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τους ξενοδόχους που άλλες χρονιές πριν από την πανδημία είχαν από τώρα κρατήσεις για το διήμερο της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Φέτος (και πάλι πριν από την εμφάνιση της Όμικρον) υπήρχε ένα ενδιαφέρον για κρατήσεις, φιλολογικό και τίποτα παραπάνω. Πλέον με την εξέλιξη που έχει πάρει η πορεία της δημόσιας υγείας και τα δεκάδες κρούσματα, οι ξενοδόχοι βλέπουν ένα ακόμα καρναβάλι να πηγαίνει στράφι και τα δωμάτια τους να μένουν άδεια.

«Θα είναι ένα ακόμα μεγάλο χτύπημα για τα ξενοδοχεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής η ακύρωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού» τονίζει ο Ηλίας Μεντζελόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι πλέον ακόμα και το μικρό ενδιαφέρον που υπήρχε πριν από την Όμικρον δεν υπάρχει, έχει χαθεί.

Θα γίνει τελικά κάτι;

Το ερωτηματικό είναι αν θα γίνει τελικά κάτι από τη στιγμή που οι παρελάσεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. 

Πάντως, από την πλευρά του ο Δήμος επιμένει στη μη διοργάνωση παρελάσεων ή εκδηλώσεων μόνο για εμβολιασμένους με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν διαχωρισμός που είναι ανεπίτρεπτος σε μία λαϊκή γιορτή όπως είναι το καρναβάλι.

Αν και εδώ που τα λέμε, ακόμα και στην περίπτωση που ο Δήμος ήταν θετικός σε μία τέτοια εκδήλωση πλέον δύσκολα θα έπαιρνε το "οκ" από την επιτροπή. Συμπερασματικά όλα δείχνουν ότι το πιθανότερο είναι να μην γίνει κάτι για το καρναβάλι. Ή τουλάχιστον κάτι που να δώσει μία ανάσα στην τοπική οικονομία της πόλης.